Izgleda da je previše piletine u Far Cry 6 supi dok PETA želi da se izbaci borba pijetlova iz najnovijeg Ubisoft naslova

 

Organizacija za prava životinja PETA je kontaktirala izdavača Ubisoft povodom njihovog Far Cry 6 naslova. PETA nije željela da skrene pažnju kompaniji Ubisoft da pravi gotovo identične igre godinama, već da se borba pijetlova izbaci iz igre.

PETA latino odsjek je prokomentarisao da se veoma protive primoravanju životinja da se bore do smrti, i da žele da Ubisoft ubaci u igru mini igru koja ne glorifikuje okrutnost.

Ovo nije prvi put da PETA priča o okrutnosti prema životinjama u video igrama. Organizacija je imala i par kritika povodom lovljenja riba i buba u igri Animal Crossing: New Horizons, a i ranijih godina su voljeli da se jave sa interesantnim stavovima.

Koliko god da se slažemo da je okrutnost prema životinjama nedopustiva i da je očuvanje vrsta krucijalno za opstanak planete, ipak je ponekad teško shvatiti da li se predstavnici Pete šale ili su ozbiljni, jer neretko idu do nepotrebnih dubina.

Makar je Ubisoft znao kako da odgovori na ovo naduvavanje problema. Oni su objasnili da se Far Cry 6 dešava na izmišljenom ostrvu na Karibima, a da su mnoge opcionalne aktivnosti deo fiktivne kulture i istorije Jare, koja je inspirisana mnogim kulturama iz Latinske Amerike.

Far Cry 6 je prvenstveno igra, a mislimo da je već mnogo puta ispričana priča koliko zapravo igre utiču na djecu i igrače. Umjesto izmišljanja zlikovaca, možda je bolja ideja da se češće hvatamo u koštac sa pravim negativcima, koji su veoma očigledni, a ne da zamahujemo rukama kroz vazduh daleko od srži problema.

(play.co.rs)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.