Platforma eDomaće je privredna mreža koju je početkom godine pokrenulo Udruženje mladih ekonomista (UMEK) i koja besplatno omogućava povezivanje i saradnju poslovnih subjekata

 

Privrednici iz Srpske koji su se već registrovali na platformi eDomaće vide priliku da se predstave u najboljem svjetlu i povežu sa starim i novim kupcima i klijentima i sve to u onlajn prostoru koji je, u doba korone i brojnih ograničenja, savršena alternativa.

U nekoliko jednostavnih koraka, kreiranjem naloga poput onih na društvenih mrežama i potpuno besplatno, postali smo znatno vidljiviji, kažu u preduzeću Sinikom iz Laktaša, jednom od 85 domaćih, privrednih subjekata koji su se na platformi već odomaćili.

„Da je ovakva platforma postojala prije tri godine, sve bi bilo mnogo lakše, jer mi je, kao mladom čovjeku i početniku u biznisu, najteže bilo ostvariti komunikaciju. Mislim da će ovaj vid uvezivanja svim privrednicima biti od velike pomoći, a naročito onima koji tek pokreću biznis. Praktično ste dobili priliku da na jednom mjestu imate bazu podataka od koje možete da počnete“, objašnjava Nikola Simić, osnivač preduzeća Sinikom koje se bavi proizvodnjom osvježivača za prostore, prije svega automobile.

„Od prvog kontakta i dogovora do realizacije posla put je bio prilično dugačak. Direktna komunikacija na platformi to će sigurno promijeniti i već je dala efekte, iako su sve to tek počeci“, kaže Nikola.

Komunikaciju i nekoliko njima važnih kontakata sa klijentima na platformi su već ostvarili i u vinariji Jungić. Uvezali su se sa nekim ugostiteljima i zasad su, kažu, prilično zadovoljni.

„Za nas je to jako lijepa i inovativna ideja, a prije svega izuzetno korisna. Značajan je taj onlajn prostor u kojem domaći proizvođači i brendovi mogu da se promovišu, uvežu i ostvare saradnju. Takav moderan, a jednostavan pristup biznisu još nismo imali“, kaže Marijana Jungić, direktorka vinarije.

 

U pripremi android aplikacija

 

Očekuje da će platforma eDomaće uskoro biti još „bogatija“ i naglašava da bi njenoj vidljivosti i dostupnosti značajno doprinijela i aplikacija za mobilne telefone.

Upravo počinjemo sa izradom android aplikacije koja će sve ovo dodatno popularizovati, kažu idejni tvorci platforme.

„Privrednici su već počeli da komuniciraju između sebe i ostvaruju saradnju. Imamo više od 85 registrovanih firmi, a do kraja mjeseca nadamo se da će ih biti najmanje stotinu, jer konstantno radimo na promociji. Važno je da je postupak registracije zaista jednostavan i da je sve besplatno“, kaže Dušan Komljenović, potpredsjednik UMEK-a i podsjeća da se svi detalji mogu naći na edomaće.com.

Dodaje da je onlajn uvezivanje domaćim privrednicima i dalje pomalo strano, ali i da su sve više svjesni dometa takve poslovne komunikacije. Već „uvezani“ priznaju da su na eDomaće postali vidljiviji ne samo svojim partnerima i “provjerenim” kupcima i klijentima, već i širom svijeta.

(Prointer ITSS)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.