Britanski magazin „Ekonomist“ predstavio je četiri najuticajnije osobe na tržištu kriptovaluta

 

Sva četvorica, koje je britanski magazin predstavio kao četiri najuticajnije osobe na tržištu kriptovaluta imaju platforme za trgovanje kriptovalutama, čije je tržište od početka 2020. do sredine decembra ove godine poraslo na 2,3 biliona dolara, navodi magazin.

Među njima je 29-godišnji Sem Bankman-Frid, direktor kompanije za trgovinu kriptovalutama „FTX“. Njegovo bogatstvo je procijenjeno na više od 22 milijarde dolara.

Na čelu najveće berze kriptovalutama „Binance“ je Čangpeng Žao, poznat po inicijalima „CZ“. On ima 44 godine i najstariji je od četiri najuticajnije osobe u svijetu kriptovaluta.

Lider u ovoj finansijskoj djelatnosti postao je pre tri godine. Do tada je to bio Arthur Hejs, suosnivač platforme za trgovinu kriptovalutama „BitMEX“.

Na čelu platforme „Coinbase“ je introvertni i nepokolebljivi Brajan Armstrong. U pitanju je berza koja je već duže vreme regulisana u Sjedinjenim Američkim Državama.

Ova četvorica „gospodara“ u svijetu kriptovaluta uspjela su za samo nekoliko godina da stvore bogatstvo vrijedno više milijardi dolara, preneo je portal „Kliks“.

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.