Neko ko želi i potreban mu je VPN za kompjuter, možda se pita koji je najbolji izbor u ovoj 2022. godini

 

Zbog toga ćemo vam predstaviti listu top 5 najboljih VPN servisa za 2022. godinu, a to bi trebalo da vam u velikoj mjeri pomogne u ovom izboru.

VPN je skraćenica za “Virtual Private Network” ili na srpskom – “virtualna privatna mreža”. Posjedovanje jedne od ovih VPN aplikacija je veoma važno za zaštitu na Internetu i postoji mnogo prednosti od njihovog korišćenja.

 

Surfshark

 

Ako vam je cilj da imate najbolju moguću uslugu od VPN-a po što nižoj cijeni, Surfshark je VPN koji bismo preporučili.

Ima sve karakteristike najboljih VPN usluga danas, a cena mu je samo oko 2 dolara mesečno.

Svojim kupcima nudi velike brzine do 10 gigabita i besprijekoran nivo bezbjednosti i privatnosti. Ali ono što je možda najbolje od svega je da će vam vratiti novac ako vam se ne sviđa Surfshark u prvih 30 dana korišćenja.

Može da se koristi na velikom broju platformi kao što su WindoWs, Linux, Android, macOS, iOS, itd. i radi sa aplikacijama kao što su Google Chrome, Firefox i silčno.

 

NordVPN

 

NordVPN je jedna od najpopularnijih VPN usluga koje su danas dostupne. Zaslužio je popularnost svojim funkcijama i karakteristikama, a one su ga stavile tako visoko na listu najboljih VPN-ova u 2022.

NordVPN nudi mogućnost korišćenja VPN-ova iz čak 59 zemalja, a takođe nudi i tridesetodnevni probni period u kome možete da vratite svoj novac ako odlučite da vam se ne sviđa i ne želite da ga koristite.

 

ExpressVPN

 

ExpressVPN je usluga koja svojim korisnicima omogućava da koriste adrese iz čak 94 zemlje i ukupno 160 različitih lokacija.

Radi na zaista ogromnom broju različitih platformi koje uključuju veliki broj igraćih konzola koje se mogu povezati na Internet.

ExpressVPN ne bilježi istoriju pretrage sa svojim korisnicima što je uvek pozitivna stvar kada želite da koristite VPN.

Ono što bilježi su datumi povezivanja, količina prenijetih podataka i koji server ste koristili, a te podatke možete sami da provjerite kad god želite.

 

IPVanish

 

IPVanish je jedan od servisa gde su se kreatori vodili politikom „klikni i kreni“.

Dakle, veoma je jednostavan za korišćenje, može se aktivirati veoma brzo i uprkos pomalo generičkom izgledu, to je veoma kvalitetna VPN usluga.

IPVanish koristi servere iz čak 75 zemalja i oko 1.500 servera. Takođe nudi svojim kupcima mogućnost da dobiju povraćaj novca u roku od 30 dana ako to odluče s obzirom da nije ispunio njihova očekivanja.

 

ProtonVPN

 

ProtonVPN je kompanija koju su kreirali inženjeri i naučnici koji su se prvi put upoznali dok su radili za CERN.

Njihova ideja je bila da naprave sistem zaštite na Internetu koji bi se bazirao na enkripciji pri komunikaciji putem elektronske pošte. To ga je učinilo idealnim za razne vrste novinara i aktivista.

IT mixer je pisao da je ProtonVPN postala prva open source VPN aplikacija, a to omogućava i developerima u samom ProtonVPN-u lakši pronalazak novih bagova i bezbjednosnih prijetnji.

Danas ProtonVPN svojim korisnicima nudi VPN-ove iz 54 zemlje i čak 1.077 servera, a kao i sve usluge na listi, postoji tridesetodnevna garancija povrata novca ako odlučite da vam se ne sviđa.

(Geek)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.