ProtonVPN postala prva open source VPN aplikacija što omogućava i developerima u samom ProtonVPN-u lakši pronalazak novih bagova i bezbjednosnih prijetnji

 

ProtonVPN pohvalio se da je postao prva VPN aplikacija koja se može u potpunosti nazvati “open source” aplikacijom.

Za obične korisnike to nije neka vijest jer im se ništa ne mijenja. Za sve one koji se bave bezbjednosti na internetu, ovako nešto služi da bi se uvjerili u transparentnost aplikacije kao i načine baratanja privatnim informacijama svojih korisnika.

Takođe, potpuna otvorenost omogućava i developerima u samom ProtonVPN-u lakši pronalazak novih bagova i bezbjednosnih prijetnji, što znači i brže rješavanje takvih problema.

Sve ovo samo je nastavak napretka za ProtonVPN, uslugu koju je potpuno besplatnom omogućio ProtonMail, koji je kriptirana e-mail usluga i kao takva vrlo popularna u svijetu.

A da ostane takva, u ponudu je 2017. uvršten besplatni ProtonVPN. Korisnike je to veoma usrećilo jer su proširili mogućnosti koje se vežu uz privatnost i bezbjednost prilikom korišćenja interneta.

Naravno, postoje i verzije koje se plaćaju. One su po svačijem ukusu. Postoji spomenula besplatna verzija, koja ima tri VPN lokacije u ponudi, jedan uređaj koji može koristiti VPN usluge, nisku brzinu surfanja.

Ako se doda četiri evra mjesečno tada je u ponudi svih stotinu lokacija, može se VPN koristiti na dva uređaja, brina je visoka.

Već taj plan je dovoljan prosječnim korisnicima, ali ako to niste, onda za osam evra mjesečno dobijete takođe sve lokacije, ali pet uređaja i najbržu moguću brzinu.

Za 24 evra mjesečno je sve identično, samo što se može ProtonVPN koristiti na do deset različitih uređaja.

(ProtonVPN)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.