Nasmijano lice sa suzama i skriveno lice nalaze se među 117 novih emodžija za 2020. godinu koje je predstavio Unicode Consortium

 

Unicode Consortium predstavio je 117 novih emodžija za 2020. godinu. Pojaviće se na društvenim mrežama kao što su Whatsapp, TikTok i slično.

Dodaci se sastoje od 62 potpuno nova emodžija i 55 novih varijanti pola i tona kože. Među istaknutijim novitetima su izumrle životinje i transrodni simboli.

„Nasmijano lice sa suzama“ i „skriveno lice“ jedini su novi dodatak najpopularnijoj kategoriji „Smajliji i osjećanja“.
Svaki emodži se malo razlikuje po izgledu, u zavisnosti od platforme ili uređaja koji se koristi, ali dijeliće iste ključne karakteristike.

Unicode Consortium čine sve glavne platforme koje odobravaju emodžije i zatim dodaju sopstveni dizajn svojim platformama.

„Novi će se prikazivati na mobilnim telefonima u septembru ili oktobru. Neke platforme mogu ih objaviti i ranije“, napisao je Unicode u postu na svom blogu, prenosi Independent.

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.