Kompanija Vorner Bros objavila je prvi trejler za dugoočekivani naučnofantastični spektakl „Dina“, ekranizaciju istoimenog kultnog romana Frenka Herberta

 

U srijedu u popodnevnim satima objavljen je prvi trejler filmske adaptacije „nesnimljivog“ znanstveno-fantastičnog romana „Dina“ autora Franka Herberta. Trejler je pokazao da je Vorner Bros donio dobru odluku kada je projekt povjerio kanadskom reditelju Denisu Vilnevu.

Reditelj filma „Dina“ Denis Vilnev, koji je prethodno radio na nastavku još jednog SF klasika – „Bladerunner“, ambiciozno je pristupio adaptaciji Herbertove knjige, najavljujući je kao „Ratove zvijezda za odrasle“.

Uloge u filmu povjerio je Timotiju Šalameu, Zendaji, Džejsonu Mamoi, Džošu Brolinu, Oskaru Ajzaku, Stelanu Skarsgardu, Havijeru Bardemu, Dejvu Batisti i Rebeki Ferguson.

„Dinu“ je prvi put na veliko platno prenio Dejvid Linč 1984. godine, ali se film našao na udaru kritike i smatra se možda i najneusjpešnijim djelom poznatog reditelja.

Prethodno se Herbertovog romana latio čuveni čileanski režiser Alehandro Hodorovski, ali njegov ambiciozni projekat nikada nije ugledao svjetlost dana. O tom njegovom pokušaju je 2013. snimljen i hvaljeni dokumentarac „Jodorowsky’s Dune“.

Iako je u doba pandemije nezahvalno govoriti o datumima dolaska filma u kina, Internet Movie Database navodi da bi se „Dina“ u kinima u nekim zemljama trebala pojaviti već 17. decembra ove godine.

(IT mixer)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.