Prošle godine najpopularniji Fortnite strimer, a ujedno i najpopularniji strimer generalno Ninja, napustio je Twitch u korist suparničke striming platforme Mixer, iza koje stoji Microsoft.

Prelazak ovog strimera sa jedne na drugu platformu je bio poprilično brz i nagao, a milionima fanova je ostala samo opcija da pređu zajedno sa strimerom na novu lokaciju kako bi ga pratili.

Iz tih razloga se vjerovalo da se radi o velikoj sumi koja je bila u ponudi kako bi se prelazak na Mixer ostvario, ali sve do sada brojka nije bila poznata. Kako navodi izvor blizak kompaniji Majkrosoft, koji je imao prilike da dobije uvid u sam ugovor koji je Ninja potpisao sa Mixer-om, suma koja je strimeru isplaćena za “transfer” je između 20 i 30 miliona dolara, što je zaista neverovatna brojka.

Tek se treba vidjeti da li će se ovaj potez isplatiti, kao i stupanje u ekskluzivnost sa drugim poznatijim ličnostima, a Ninja je i dalje izuzetno popularan, o čemu govori podatak da je nedavno dobio sopstveni skin u igri.

(Play.co.rs)

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.