Prema informacijama sa kineske mreže Weibo, novi podaci ukazuju na kapacitet baterije svakog od predstojećih modela iz iPhone 16 serije

 

Informacije za kapacitet baterije svakog modela iz iPhone 16 serije trebalo bi uzeti sa dozom rezerve, jer izvor od kojih su detalji preuzeti (OvO Baby Sauce OvO) još uvek nije dokazano pouzdan, jer se radi o novom nalogu.

U svakom slučaju, informacije pominju kapacitete baterije za iPhone 16 seriju, po modelu:

  • iPhone 16: 3.561 mAh (navodno povećanje od 6%)
  • iPhone 16 Plus: 4.006 mAh (navodno smanjenje od 9%)
  • iPhone 16 Pro: 3.355 mAh (navodno povećanje od 2,5%)
  • iPhone 16 Pro Max: 4.676 mAh (navodno povećanje od 5%)

Detalj, koji izaziva najveće iznenađenje, je da će iPhone 16 Plus imati manji kapacitet baterije u odnosu na svog prethodnika.

Za sada nije poznato šta bi mogao biti razlog za ovakvu odluku kompanije Apple (ukoliko su navodi tačni), a izuzev baterije očekuje se da ostatak karakteristika iPhone 16 i iPhone 16 Plus modela bude identičan.

Ovi brojevi kapaciteta ne daju potpunu sliku onoga što možete očekivati ​​od stvarnog vijeka trajanja baterije iPhone-a.

Kada se kapacitet baterije poveća, postoje dva načina kako Apple može upravljati ovom promjenom. Apple bi se mogao fokusirati na poboljšanje vijeka trajanja baterije i odlučiti se za manji dobitak u performansama. Moga bi da učini obrnuto i da održi vijek trajanja baterije i efikasnost približno istim, dok drastično povećava mogućnosti performansi.

Takođe, vrijedi imati na umu: priča se da iPhone 16 Pro i iPhone 16 Pro Max imaju nešto veće ekrane od svojih prethodnika. To znači da bi svako povećanje kapaciteta baterije vjerovatno bilo nadoknađeno dodatnom potrošnjom energije većih ekrana.