OnePlus 12 stiže kao nasljednik OnePlus 11 modela koji je predstavljen u februaru ove godine, a prije „svečanog trenutka, kompanija je potvrdila neke detalje o novom flegšipu.

OnePlus 12 pametni telefon će vjerovatno biti predstavljen u decembru. Brojni detalji o uređaju kruže već sedmicama, a „procurili“ su i renderi koji su otkrili dizajn telefona.

Sada se putem kineske društvene mreže Weibo oglasio OnePlus i potvrdio da će OnePlus biti prvi smartfon na svijetu sa DisplayMate A+ Xi „Oriental Screen“ ekranom 2K rezolucije i maksimalne svjetline od 2.600 nita. ITHome report piše da je kompanija potvrdila da Oppo-va prva generacija Display P1 čipa podržava „Oriental Screen“ te da ima 18 DisplayMate A+ rejting, prenosi Klix.

X1 ekran ima dvostruko duži vijek u odnosu na industrijski prosjek. Performanse ekrana su poboljšane za 90 posto s ovim panelom, dok je potrošnja energije smanjena za 13 posto.

Ranije se spekulisalo da bi OnePlus 12 mogao dijeliti sličan dizajnerski jezik s modelom OnePlus 11, a nadolazeći model bi trebao pokretati novi Qualcommov Snapdragon 8 Gen 3 procesor.

Nazad bi se trebale nalaziti tri kamere, Sony IMX966 od 50 MP, UNX581 senzor od 48 MP s ultraširokim telephoto sočivima, kao i OmniVision VO64B senzor od 64 MP s 3x optičkim zumiranjem (uz hibridno zumiranje). Uređaj će napajati baterija kapaciteta 5.400 mAh s podrškom 100W brzog žičanog i 50W bežičnog punjenja.

Smartfon će najvjerovatnije koristiti OxygenOS 14 baziran na Androidu 14.