YouTube Music omogućiće vam da promijenite naslovnicu popisa za reprodukciju koristeći vještačku inteligenciju za pretvaranje teksta u sliku

 

YouTube Music vam konačno omogućava da promijenite omote svojih plejlista, tako što možete da napravite prilagođenu sliku koristeći generativnu veštačku inteligenciju. Trebalo bi da se napomene da nećete moći otpremiti sopstvenu sliku.

Možete da kreirate umjetnost generisanu vještačkom inteligencijom tako što ćete dodirnuti ikonu olovke u donjem desnom uglu naslovne slike vaše liste pjesama. Zatim možete da izaberete kategoriju u koju želite da vaša slika spada, kao što su životinje, hrana i piće, boje, priroda ili putovanja.

Odatle možete da pritisnete „nasumično“ ili da izaberete između nekoliko upita, kao što je stvaranje mopsa „u stilu srednjovjekovne gotičke slike“. AI će prikazati pet različitih slika koje možete izabrati. Jednom kada pritisnete „sačuvaj“, ta umetnost će postati slika koja predstavlja vašu listu pjesama.

Ova funkcija je za sada dostupna samo za korisnike engleskog jezika u SAD, ali YouTube kaže da će nastaviti širenje na druge regione i jezike širom sveta. Ranije je YouTube automatski kreirao sliku spajanjem umjetničkih djela za prve četiri pjesme na vašoj listi pjesama u format nalik mreži. Ovo bi barem trebalo da vam pomogne da uhvatite osećaj svoje liste pjesama čak i ako ne možete da koristite sopstvene slike.

 

Nove funkcije YouTube Music

 

YouTube Music je napravio dosta promjena u svojoj aplikaciji u poslednjih nekoliko meseci. Nakon što je ranije ove godine uveo mogućnost pravljenja prilagođenih radio stanica, YouTube Music je predstavio funkciju Samples nalik TikTok-u koja vam omogućava da otkrivate novu muziku slušajući isječke pesama. Takođe je dodao odeljak za komentare svojim pesmama jer ima za cilj da se takmiči sa Spotify-om.

IT mixer je pisao i da YouTube Music dobija funkciju za praćenje tekstova pjesama uživoPraćenje tekstova pjesama uživo je veliki korak naprijed za YouTube music streaming servis i odličan dodatak za korisnike. Ova funkcija će korisnicima olakšati praćenje pjesama koje slušaju.

Pored toga, YouTube je najavio nekoliko drugih funkcija koje dolaze u njegov servis za strimovanje muzike. To uključuje novu funkciju „brzog biranja“, koja postavlja vaš najslušaniji sadržaj na vašu početnu stranicu, omogućavajući vam da brzo uskočite u svoje omiljene melodije. YouTube kaže da će ova funkcija stići u „narednim mjesecima“.

(IT mixer)