Ako tražite moćan i elegantan laptop za igranje igrica, možda biste željeli pogledati novi Predator Triton 16 (PT16-51) kompanije Acer, mašinu koja kombinuje hardver visokih performansi sa zadivljujućim 16-inčnim ekranom i tankim dizajnom.

 

Specifikacije laptopa

 

Acer Predator Triton 16 pokreće najnoviji Intel Core procesor 13. generacije (do Core i9, podržan novom arhitekturom hibridnog jezgra sa maksimalnom turbo frekvencijom od 5,4 GHz) i NVIDIA GeForce RTX 4070 GPU za laptop (zajedno sa NVIDIA DLSS 3 i njegovim paket Max-Q tehnoloških karakteristika za optimizovano praćenje zrakaRay Tracing i performanse širom svijeta), pružajući glatku igru i brz multitasking.

Također ima do 32 GB DDR5 RAM memorije i do 2TB PCIe Gen4 SSD memorije, osiguravajući da imate dovoljno prostora za sve svoje igre i datoteke.

Ekran laptopa je 16-inčni (16:10) WQXGA 2560 x 1600 IPS panel, koji nudi širok ugao gledanja i žive boje. Takođe podržava brzinu osvježavanja od 240 Hz i ima vršnu svjetlinu od 500 nita i pokriva 100% DCI-P3 raspona boja. Podržava NVIDIA Advanced Optimus i NVIDIA G-SYNC — što ga čini idealnim za igranje igara i kreiranje sadržaja.

Acer Predator Triton 16 specifikacije

 

Dizajn, hlađenje i dodatne opcije

 

Uz tanak i lagan dizajn, mašina je tanka samo 19,9 mm i teška 2,4 kg. Ima metalnu šasiju sa anodiziranom završnom obradom i pozadinskim osvijetljenim Predator logom na poklopcu. Laptop takođe ima četvorozonsku RGB tastaturu sa osvetljenjem po tasterima i anti-ghostingom, kao i veliki stakleni touchpad sa integrisanim tasterima.

Predator Triton 16

Kako bi igrači bili spremni za bitku, laptop koristi napredne termalne karakteristike, upadljivo sadrži sistem sa dva ventilatora opremljen specijalno dizajniranim AeroBlade 3D metalnim ventilatorima 5. generacije. Idući korak dalje, Predator Triton 16 uključuje Acerovu inovativnu Vortex Flow tehnologiju, koja uključuje namjenske toplotne cijevi i izduvne otvore za efikasno hlađenje unutrašnjih komponenti.

 

Primjena tečne metalne termalne masti na CPU povećava emisiju toplote, obezbjeđujući da laptop radi na najvišim nivoima performansi. Super dodatak je to što vam Acerov PredatorSense softver omogućava praćenje i prilagođavanje različitih postavki — poput brzine ventilatora, osvjetljenja, overkloka i još mnogo toga.

Predator Triton 16 ima niz portova i mogućnosti povezivanja, uključujući Thunderbolt 4 (USB-C), HDMI 2.1, USB 3.2 Gen2 Type-A (dva porta), čitač MicroSD kartica, audio priključak i utor za Kensington bravu. Takođe ima Intel Killer DoubleShot Pro (Ethernet RJ45 E2600 + WiFi 6E 1675i). Uključen je i čitač otiska prsta sa podrškom za Windows Hello, koji pruža dodatnu zaštitu i pristupačnost.

 

Cijena i dostupnost

 

Očekuje se da će Acer Predator Triton 16 biti dostupan u Sjevernoj Americi i EMEA (Evropa, Bliski istok i Afrika) u septembru 2023. po cijeni od 1.799,99 USD / 2.299 EUR.

Više o samom laptopu možete vidjeti na oficijelnoj stranci ovdje.

(IT mixer / Ubergizmo)