MSI predstavio GeForce GTX 1650 D6 seriju sa GDDR6 memorijom – pažljivo dizajniranu da uravnoteži performanse, snagu i troškove

 

MSI je najavio najnoviju liniju grafičkih kartica zasnovanu na GeForce GTX 1650 GPU. Velika je promjena što su umjesto GDDR5, ovi novi modeli opremljeni bržim GDDR6 memorijskim modulima, pružajući bolje performanse u odnosu na originalne modele. Ovi novi modeli dobiće u svojim nazivima oznaku D6 koja označava upotrebu brže memorije.

Podsjetimo, GDDR5 memorija ima brzinu od 8 Gbps, a GDDR6 memorija od 12 Gbps.

Iako je ova linija grafičkih kartica 50% brža u odnosu na GDDR5 memoriju ne treba očekivati znatno bolje performanse GTX 1650 grafičkih kartica u odnosu na one koje se temelje na GDDR5 memoriji. Trebalo bi istaći da je memorijski protok povećan s 128 GB/s na 192 GB/s, tj. samo za 6%.

GeForce GTX 1650 pažljivo je dizajniran da uravnoteži performanse, snagu i troškove i uključuje sve nove Turing Shader inovacije koje poboljšavaju performanse i efikasnost.

GTX 1650 D6 Gaming

 

Opremljen odličnim termalnim rješenjima, MSI GeForce GTX 1650 D6 serija dizajnirana je za pružanje većih brzina jezgre i memorije, za veće performanse u igrama. MSI-ova Gaming serija nudi vrhunske performanse u igri i termičke performanse koje igrači očekuju od MSI-ja.

Sedma generacija ikonskog TWIN FROZR termičkog dizajna prilagođena je za hlađenje MSI GeForce GTX 1650 D6 Gaming serije. S dva MSI-jeva patentirana ventilatora TORX 3.0, jedinstveni dizajn ventilatora objedinjuje prednosti dva različito oblikovana noža ventilatora kako bi se stvorile ogromne količine protoka vazduha.

Nove letvice na tradicionalnim noževima ventilatora stvaraju koncentrisani protok vazduha za viši pritisak zraka, a istovremeno smanjuju buku. Prilagođeni hladnjak dizajniran je za efikasno rasipanje topline kako bi se održala niska temperatura  i visoke performanse.

Korišćenjem ažuriranog i poboljšanog softvera MSI Dragon Center, kontrola i sinhronizacija komponenti s LED osvjetljenjem je lakša nego ikad.

 

GTX 1650 D6 Ventus XS

 

Odjeven u moderan crno-srebrni dizajn s oblicima industrijskog stila, serija MSI GeForce GTX 1650 D6 Ventus XS manja je verzija popularnog Ventus dizajna.

Novi termički dizajn s dvostrukim ventilatorom omogućava koncentrisaniji protok vazduha i pritisak vazduha za poboljšane performanse hlađenja. Koristeći dizajn s izravnim kontaktima, hladnjak prenosi toplinu iz GPU-a brzo i djelotvorno.

 

GTX 1650 D6 Aero ITX

 

GTX 1650 D6 AERO ITX modeli su malih dimenzija, ali jednako veliki u performansama kao i njihova veća braća. AERO ITX model koristi jedan ventilator visokih performansi na kompaktnom hladnjaku koji sadrži djelotvorne toplotne cijevi i optimizovano rasipanje.

 

GTX 1650 D6 Low Profile

 

Za ljude koji traže najkompaktniju verziju modela GTX 1650 D6, postoji serija Low Profile (LP). Odlikuje se termičkim dizajnom s dvostrukim ventilatorom za stabilno okruženje s boljim disipacijama. Njegova manja veličina pogodna je za mini sisteme i specifične šasije niskog profila.

Nove kartice MSI GeForce GTX 1650 D6 bi trebalo da su dostupne od 3. aprila 2020. godine.

(IT mixer)

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.