Rusija je nacionalizovala „Reno“ pa će u fabrici koja je sada u vlasništvu grada Moskva da se proizvode automobili pod brendom „Moskvič“

Ruske akcije u grupi „Reno“ prelazi u vlasništvo države i Vlade Moskve, saopštilo je Ministarstvo trgovine Rusije na Telegramu.

„Potpisanim sporazumima se predviđa predaja akcija „Reno Rusija“ gradu Moskva i akcija „AvtoVAZ“ državi, odnosno Državnom naučnom centru za auto-moto industriju „NAMI“ koji pripada Ministarstvu trgovine Rusije“, navodi se u objavi.

U fabrici koja je sada u vlasništvu grada Moskva proizvodiće se automobili pod brendom „Moskvič“, saopštio je gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanjin.

carVertical banner - sponsored

„Potrudićemo se da sačuvamo veći dio kolektiva koji radi u fabrici. Glavni tehnološki partner moskovske fabrike automobila „Moskvič“ biće KAMAZ.

U prvoj fazi će biti organizovana proizvodnja klasičnih automobila koji imaju motore sa unutrašnjim sagorijevanjem, a u budućnosti i električnih automobila“, rekao je gradonačelnik Moskve.

Servis automobila „Reno“ u Rusiji će vršiti „AvtoVAZ“ koji će nastaviti da proizvodi cjelokupnu liniju automobila „Lada“ u svojim fabrikama.

„AvtoVAZ“ proizvodi automobile i auto dijelove za dva brenda „Lada“ i „Reno“ u fabrikama u Toljatiju i Iževsku. „Lada“ ima ukupno pet modela: Vesta, Largus, Granta, Niva i Iks rej.

(Spunjik Srbija)

 

Dopada vam se  IT-mixer? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.