Iz zatvora organizovao prevarantski lanac kojom je zaradio oko milion američkih dolara od stranaca

 

Osuđeni nigerijski internet prevarant Hope Olusegun Aroke trenutno u Lagosu služi kaznu zatvora u trajanju od čak 24 godine, koju je „zaradio“ još 2015. godine kada je osuđen za prevare.

Sada je, međutim, „nigerijski princ“, i pored visokog stepena bezbjednosti u zatvoru, uspio da prokrijumčari telefon i putem njega organizuje i koordinira nove internet prevare.

Pored toga što je u zatvoru, suprotno propisima, imao telefon, pomoću njega je imao i pristup internetu. Uz njega je imao i token za elektronsko bankarstvo izdat na ime njegove supruge, pa je mogao da pristupi njenom računu preko koga je obavljao svoje „poslove“.

Aroke je prozvan mozgom nedavno otkrivenog prevarantskog lanca, koji je od raznih stranca uspio da izvuče oko milion američkih dolara.

To što je glavni čovjek bio iza zatvorskih rešetaka nije spriječilo njegove saradnike da rade po njegovim uputstvima. Svi oni sada su predmet istrage zbog pranja novca i prevare.

Snalažljivost ovog prevaranta dokazuje i podatak da je više puta iz zatvora, zbog nepoznatih zdravstvenih problema, odlazio u zatvorsku bolnicu. Odatle je, potom, odlazio u luksuzne hotele, susretao se sa suprugom i djecom i družio se sa ljudima iz spoljnog svijeta, ponašajući se kao da je na slobodi.

https://twitter.com/SpahleTimes/status/1197089484799692800

(B92, BUG)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.