Najnoviji Windows 11 preview build 22518 omogućava korisnicima da upotrebljavaju „Voice Access“ funkciju za pokretanje ili zatvaranje aplikacija

 

Windows 11 dobija novu „Voice Access“ funkciju, koja će služiti za kontrolu operativnog sistema preko glasovnih komandi i mikrofona.

Iako Microsoft već podržava diktiranje preko mikrofona, mogućnost korišćenja glasa za izvršavanje komandi u Windowsu je bila limitirana samo na određene aplikacije.

Najnoviji Windows 11 preview build 22518 omogućava korisnicima da upotrebljavaju „Voice Access“ funkciju za pokretanje ili zatvaranje aplikacija, prebacivanje na Desktop, smanjenje ili uvećanje prozora, prebacivanje između aplikacija, biranje elemenata, skrolovanje, obradu teksta i drugo.

U ovom trenutku, ova funkcija ima podršku samo za English US jezik.

Da bi pokrenuli funkciju, korisnicima je potreban najnoviji Windows 11 preview build, a potom je potrebno otići u Settings > Accessibility > Speech stranicu i omogućiti funkciju.

Funkcija podržava više od 80 govornih komandi, a omogućava Windows 11 korisnicima da diktiraju i obrađuju dokumente direktno preko mikrofona.

(Bleeping Computer)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.