Samsung je na predstavljanju Galaxy Watch5 pametnog sata naglasak stavio na digitalno praćenje zdravlja, ali i podršku svima koji vole i žele da borave na otvorenome

 

Samsung Galaxy Watch5 je opremljen jedinstvenim Samsung BioActive senzorom koji je prvi put predstavljen u seriji Galayx Watch4. Ovaj BioActive senzor koristi jedinstveni čip koji kombinuje tri moćna zdravstvena senzora — optički otkucaj srca, električni signal srca i analizu bioelektrične impedance — da bi pružio sveobuhvatna očitavanja koja uključuju broj otkucaja srca, nivo kiseonika u krvi, pa čak i nivo stresa. Tako korisnici mogu da steknu dublji uvid u zdravlje svog srca praćenjem krvnog pritiska i EKG-a.

3-u-1 BioActive senzor radi u kombinaciji sa drugim senzorima, kao što je novi senzor temperature, da bi korisnicima pružio dubinsko razumijevanje njihovog zdravlja. Senzor temperature koristi infracrvenu tehnologiju za preciznija očitavanja, čak i ako se temperatura okoline korisnika promijeni.

Opremljen je alatom za mjerenje tjelesne kompozicije koji pruža potpunu sliku ukupnog zdravlja korisnika. Tako da mu može pružiti prilagođeni pristup postavljanju ciljeva, vodeći ga kroz personalizovane vježbe i praćenje njegovog napretka. Tu su i podaci o oporavku, uključujući broj otkucaja srca nakon intenzivne vježbe i prilagođene preporuke za potrošnju vode na osnovu gubitka znoja.

 

Osam sati praćenja sna za samo osam minuta punjenja

 

Posebna pažnja se poklanja kvalitetnom snu. Tako, pomoću Sleep Scores, koji prate faze spavanja, zajedno sa detekcijom hrkanja i nivoa kiseonika u krvi, korisnik može da prati svoje obrasce spavanja, a uz pomoć Sleep Coaching-a može poboljšati svoj san.

Kroz SmartThings integraciju, Galaxy Watch5 automatski postavlja povezana svjetla, AC jedinice i televizore na unapred podešena podešavanja koja stvaraju idealno okruženje za spavanje. Korisnici mogu spavati bezbjedni i zdravi znajući da poboljšana detekcija pada obezbjeđuje da će kontakt za hitne slučajeve biti obavješten ako se spotaknu kod kuće ili padnu iz kreveta.

Galaxy Watch5 dolazi sa 13 posto većom baterijom i pruža osam sati praćenja sna za samo osam minuta punjenja, što je 30 posto brže od Galaxy Watch4. Ima ekran od safirnog kristala, koji nudi 60 posto tvrđi spoljni sloj, tako da sat može da preživi udarce i ogrebotine.

Kako je istakao Samsung, Galaxy Watch5 ima opciju upravljanja određenim aplikacijama preko Google glasovnog asistenta, a uskoro će biti moguće koristiti Google mape bez veze sa pametnim telefonom. Pored toga, One UI Watch4.5 nudi potpunije iskustvo kucanja, lakši način upućivanja poziva i mnoštvo novih funkcija pristupačnosti koje Galaxy Watch čine intuitivnijim.

Galaxy Watch5 dolazi u dvije veličine – 44 i 40 milimetara sa 1,4 i 1,2-inčnim Super AMOLED Full Color Always On ekranom. Pokreće ga Exynos W920 dvojezgarni procesor i ima 1,5 GB RAM-a i 16 GB memorije. Podržava brzo bežično punjenje zasnovano na WPC-u, sa kapacitetom baterije od 410 i 284 mAh.

 

Dopada vam se  IT-mixer? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.