Zašto ne tablet?

 

Veličina naših displeja na pametnim telefonima prošla je veliki put do sada. Međutim, zamišljamo da vjerovatno još uvijek postoji nekoliko slučajeva u kojima smo željeli da imamo veći ekran. Prema izvještaju iz Koreje, čini se da bi i Samsung i LG mogli raditi na rješenju.

Govori se da kompanije prave prenosivi displej koji bi korisnicima omogućio povezivanje njihovih pametnih telefona u slučaju da im zatreba veći ekran. Ovo bi moglo biti korisno za uređivanje fotografija ili video zapisa ili ako trebate napraviti prezentaciju u pokretu. Priča se da je Samsung-ov prenosivi displej nazvan DeXbook i da će imati 14,1 inčni displej i bateriju od 10.000mAh.

LG-ov odgovor bit će Cloud Top koji će također sadržavati 14,1-inčni ekran, ali dolazi s manjom baterijom od 5.000mAh. Treba napomenuti da su i Samsung i LG u prošlosti nudili softverske funkcije (poput Samsungovog DeX Mode) koji korisnicima omogućavaju da svojim pametnim telefonima pruže doživljaj radne površine kad su povezani s displejem, pa to izgleda kao prirodna evolucija toga.

Međutim, nismo sigurni zašto bi nošenje eksternog displeja bilo prednost u odnosu na tablet, pogotovo ako su glasine tačne da je prenosivi displej u osnovi samo prikaz i gdje će korisnici još uvijek morati povezivati ​​vlastite periferne uređaje. Bilo kako bilo, ovo za sada uzimamo sa rezervom, ali s MWC-a 2020 koji je sada otkazan, možda smo mogli saznati više o tim uređajima.

(Ubergizmo)

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.