Samsung je lansirao novu EVO seriju SSD-ova naziva 870. Radi se o brzim SATA skladišnim uređajima kapaciteta 250 i 500 GB te 1, 2 i 4 TB

 

Iako Samsung još nije zvanično predstavio EVO seriju 870 SSD, pojavile su se informacije da će uređaj biti brži od prethodne serije EVO 860 i nudiće povećanje brzina čitanja i upisa podataka od 10 Mbps. Tako će serija 870 imati brzinu čitanja od 560 te 530 Mbps za zapis podataka.

Kako je to danas uobičajeno, poput većine modernih SATA SSD-ova, mnoge karakteristike Samsungovog EVO modela 870 biće limitirani protokom SATA III interface-a od 6Gbps-a.

Bez obzira na navedene karakteristike, ipak ćemo morati da pričekamo i vidimo koliko će zaista EVO serija 870 biti brža od svog prethodnika u realnoj upotrebi.

Znamo da će serija SSD 870 EVO biti dostupna u 2,5-inčnom SATA obliku. Da li će biti dostupne i mSATA ili M.2 varijante zasad nije potvrdio nijedan izvor.

Takođe, još nije poznato koji tip NAND-a Samsung koristi u novom SSD-u. TLC NAND je bio dio prethodnih EVO serija. Međutim, spominje se da bi Samsung za EVO seriju 870 mogao da koristi drugačiji tip NAND-a.

(Racunalo)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.