Novi „power bank“ (rezervna baterija) brenda Samsung upravo je prošao kroz FCC, a dokumentacija otkriva prilično malo informacija. Najistaknutija karakteristika banke za napajanje je ta što podržava brzo punjenje od 25W preko USB standarda.

Sa Galaxy Note10 serijom, Samsung je napokon predstavio neki oblik brzog punjenja svojih telefona. Uređaji se mogu puniti ​​sa 25W i 45W, a sada Samsung to olakšava tako što je izbacio power bank od 10.000 mAh koja je ograničena na 25 W na izlazu. Fotografija prenesena na FCC-ovu web stranicu otkriva dva USB-C priključka – moguće da je jedan namijenjen punjenju banke, a drugi za izlaz. Ili se oboje mogu koristiti za bilo koju od ovih stvari. Ali budući da postoje samo USB-C konektori, power bank se vjerojatno može puniti i na 25 W.

Pročitajte još u rubrici mobile: Samsung već spremio “školjku” – Galaxy Fold 2?

Pored toga, na slici je prikazana i bežična podloga za punjenje, ali sumnjamo da bi prelazila brzine od 15 W. I nejasno je kada će power bank biti pušten u prodaju, mada je lansiranje u februaru zajedno s Galaxy S11 serijom prilično vjerovatno. Ili zašto ne bi za vrijeme CES-a 2020?

(GSMarena)

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.