Izvještaji kažu da kompanija Apple možda neće uključiti punjač u kutije mobilnih telefona iPhone 12 i iPhone 12 Pro kasnije ove godine. Ta odluka je posljednjih dana žestoko kritikovana, ali sada izgleda da bi Samsung uskoro mogao da krene istim stopama i izbaci punjač iz svog pakovanja.

Izvori iz industrije tvrde za “ET News” da Samsung razmatra da ukloni punjač iz nekih kutija smartfona.

Južnokorejska kompanija nije donijela konačnu odluku, ali promjene bi mogle da budu sprovedene već sljedeće godine.

Ako Samsung krene u realizaciju novih planova, prvi uređaji koji budu isporučeni bez punjača u kutiji možda bi mogli da pripadaju vodećim linijama Galaxy S21 ili Galaxy S30 koje bi trebalo da stignu početkom 2021. godine.

Ovo ne znači da telefoni neće imati žičano punjenje, već da će kompanije smanjiti njihovu proizvodnju i neće ih uključivati u pakovanju zajedno sa proizvodom.

Kupci ovih pametnih telefona vjerovatno će imati nekoliko punjača iz svojih prethodnih kupovina. Ovi kupci, takođe, imaju više raspoloživog dohotka, što znači da, čak i ako nemaju stari punjač, nabavka novog ne bi trebalo da predstavlja ogroman problem, piše phonearena.com.

(Bankar.me)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.