Neki od nas imaju znojne dlanove i nakon dužeg vremena korišćenja miša mogu se dobiti razne iritacije ili gljivice. Ujedno kažu da su periferni uređaji (tastatura i miš) prljaviji od WC školjke, i veliki izvor ešerihije koli. Ako patite od znojnih dlanova, možda će vas zanimati gejemerski miš Zephyr koji zapravo dolazi sa ugrađenim ventilatorom za hlađenje.

Trend miševa ovih dana naginje sportskom dizajnu gdje imaju rupe na površini, vjerojatno kako bi se olakšalo strujanje zraka i također stvorio lakši miš (s obzirom da ima manje materijala). Međutim, Zephyr će biti prvi miš koji dolazi sa aktivnim ventilatorom za hlađenje ugrađenim u njega.

Brzina ventilatora može se podesiti između 4.000 i 10.000 o/min, iako se moramo zapitati koliko buke proizvodi prilikom 10.000 obrtaja u minuti (iako većina gejmera koristi headset tako da im vjerovatno neće ni smetati). Takođe, kako PCGamer ističe, također postoji pitanje čišćenja i kako se očekuje da igrači održavaju ventilator kako bi spriječili nakupljanje prašine.

Brzina ventilatora može se podesiti između 4.000 i 10.000 o/min
Brzina ventilatora može se podesiti između 4.000 i 10.000 o/min

Osim toga, Zephyr izgleda kao prilično standardni miš sa dva bočna dugmeta, tri gornja dugmeta i točkić za pomicanje koji je ujedno i kao dugme. Očekuje se da će miš biti predstavljen na Kickstarteru 22. jula sa specijalnom ‘Super Early Bird’ cijenom od 79 dolara, tako da ako ste zainteresirani, možete se prijaviti na njihovoj web stranici kako biste bili obaviješteni kada konačno bude lansirn u prodaju.

U svakom slučaju biće zanimljivo vidjeti kako će se ova tehnika rashlađivanja pokazati u praksi.

 

(Ubergizmo)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.