Samsung je započeo globalnu distribuciju svog dugo očekivanog One UI 6, u paketu sa Android 14 operativnim sistemom i sigurnosnom zakrpom od 1. oktobra, na seriju Galaxy S23. Ovo značajno ažuriranje firmvera sada je dostupno za Galaxy S23 Ultra, Galaxy S23 i Galaxy S23+, težine oko 3 GB i sa nizom poboljšanja i svježih atributa.

Istaknute promjene uključuju podmlađeni dizajn, predstavljanje novog zadanog fonta, ažurirane ikone, pojednostavljene oznake ikona i mogućnost personalizacije veličine i položaja sata na zaključanom ekranu. Izgled Quick Panel je restrukturiran, sa Wi-Fi i Bluetooth-om koji zauzimaju posebna mjesta na vrhu, dok su kontrole svjetline premeštene na dno.

One UI 6 predstavlja Studio video plejer, dostupan preko aplikacije Galerija, predstavljajući projektno orijentisan video uređivač opremljen moćnim mogućnostima, iako je trenutno ograničen na FHD rezoluciju. Štaviše, korisnici mogu istražiti novi widget za vremensku prognozu i ažurirani interfejs Samsung Health, koji je prvobitno predstavljen sa Androidom 13.

Pogledajte ovdje listu Samsung telefona koji će prvi dobiti Android 14

Način rada u avionu je poboljšan za veću inteligenciju, osiguravajući da Wi-Fi i Bluetooth ostaju aktivni kada se aktiviraju. Meni za podešavanje baterije je praktično premješten pored Postavke ekrana, pojednostavljujući pristup osnovnim funkcijama.

Korisnicima Galaxy S23 se savjetuje da ostanu na oprezu jer Samsung planira proširiti uvođenje na cijelu liniju S23, s više uređaja koji će dobiti ažuriranje u narednim sedmicama i mjesecima.

Ovo ažuriranje naglašava Samsungovu posvećenost pružanju uglađenijeg i bogatijeg korisničkog iskustva za svoju Galaxy S23 seriju, garantujući da korisnici mogu uživati u Android 14 OS-u uz prednosti One UI 6, koji obuhvata poboljšanu upotrebljivost, poboljšanja dizajna i dodatne funkcionalnosti.

(Ubergizmo)