Shiba Inu coin, kriptovaluta zasnovana na memima, je proglašen je za najpopularniju kriptovalutu na CoinMarketCap-u, nadmašivši Bitcoin, Eter i Dogecoin, i postao najgledaniji novčić na platformi 2021. Sa tržišnom kapitalizacijom od preko 20 milijardi dolara, Shiba Inu je trinaesta najveća kriptovaluta u smislu vrijednovanja.

U oktobru ove godine, SHIB token je skočio za više od 216 procenata u roku od nedjelju dana, dostigavši novi rekord svih vremena od 0,000088 dolara. Trenutno se svaki SHIB token trguje za 0,00003823 dolara.

U postu „2021 Wrap Up“, CoinMarketCap je tvitovao da su Bitcoin, Dogecoin, Cardano i Ethereum pratili Shiba Inu na indeksu popularnosti na drugoj, trećoj, četvrtoj i petoj poziciji. Mem novčić, koji je prvobitno nastao kao šala rivalskom Dogecoin-u, postao je 11. najveći novčić kriptovaluta po tržišnoj vrednosti 25. oktobra, izvestio je WatcherGuru.

3. decembra, kanadski provajder medicinskih online usluga Ask The Doctor, objavio je da je dodao 1,5 miliona dolara Shiba Inu tokena u svoj bilans stanja, pripremajući se da počne da ih prihvata kao opciju plaćanja od svojih partnera. Američki lanac bioskopa AMC takođe razmatra prihvatanje Shiba Inu tokena kao opciju za plaćanje.

Ranije ove godine, SHIB token se takođe pojavio kao najpopularnija kriptovaluta na Tviteru, tvrdi istraživačka firma ICO Analitics u nedavnom izveštaju. Prema CoinMarketCap-u, Shiba Inu drži 1.090.840 adresa novčanika, od kojih je 14.645 aktivnih adresa, javlja Gadgets 360. Novčić je kotiran na 447 berzi širom sveta.

(Benchmark.rs)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.