Signal je najavio da ćete uskoro moći da kreirate jedinstveno korisničko ime, koje možete da dijelite sa drugima putem linka ili QR koda — umjesto da dijelite svoj telefonski broj

 

Korisničko ime u aplikaciji Signal moći će se stalno mijenjati, a ko želi može da ga naknadno izbriše i nastavi da koristi platformu kao i ranije.

Slanje linka ili koda mijenjae korišćenje telefonskog broja tako da se broj ne mora otkrivati kada želite da se povežete sa drugim osobama na Signalu.

Za prijavu na Signal korisnici će i dalje koristiti svoj telefonski broj, ali taj broj više neće biti vidljiv drugim osobama (osim onih koji ga već imaju među svojim kontaktima). Unutar postavki moguće je odrediti ko može da ga vidi, a ko ne. Imaćete i mogućnost da aktivirate opciju da vas ne mogu pronaći putem telefonskog broja.

Osobe koje žele da se sa vama povežu na Signalu moraće da znaju vaše tačno korisničko ime. To znači da vas neće moći kontaktirati niti osobe koje imaju vaš telefonski broj, što je odlična vijest za sve one koji žele da ostanu anonimni. Na taj način možete da sakrijete vaš identitet na javnim grupama Signala, prenosi Engadget.

Evo kako da počnete chat pomoću korisničkog imena:

  • Otiđite u postavke i pod opcijom profila kreirajte jedinstveno korisničko ime
  • Nakon toga na istom mjestu generišite QR kod i link.
  • Jedno od to dvoje pošaljite korisniko da bi započeli chat.
  • Drugi korisnik Signala može da započne razgovor kada utipka vaše korisničko ime u chat bar i pošalje vam poruku.

Nova opcija korisničkih imena trenutačno se testira. Korisnicima Signala trebalo bi da postane dostupna tokom sljedećih nekoliko nedjelja.

(IT mixer)