Najnovije ažuriranje sistema za PlayStation 5  je još jedno značajno ažuriranje, i ono donosi neke promjene na Parties

 

Sony je objavio potpuno novo ažuriranje sistema PlayStation 5 koje korisnici sada mogu preuzeti za svoje konzole.

PS5 Verzija 24.01-08.60.00 dodaje novu funkciju u Parties, gdje možete pregledati tab kako biste vidjeli listu parties kojima ste se pridružili u prošlosti. Korisnici mogu odmah ponovo da pokrenu partie biranjem iz Recent liste.

Softver uređaja za bežične slušalice PULSE Explore je takođe ažuriran, dajući korisnicima mogućnost korištenja ekvilajzera zvuka i bočnih tonova. Korisnicima će takođe biti lakše da prelaze između svog PC-a i PS5 kada koriste PULSE Explore bežične slušalice zahvaljujući novom obavještenju koje će se pojaviti kada budu u blizini PS5. Uobičajene performanse sistemskog softvera i poboljšanja stabilnosti su dio najnovijeg ažuriranja PS5 sistema.

Ovo ažuriranje nije masivno (1.18GB), niti posebno značajno, ali će biti korisno mnogima, sa dodatnom funkcijom za Parties koja će vjerovatno biti dobro prihvaćena.

Naravno, kad god dođe do ažuriranja PS5 sistema, fanovi se uvijek pitaju kada će sistem dobiti dinamičke teme. PS5 dinamičke teme su na vrhu lista želja već godinama, ali Sony nije dao nikakve naznake da ih planira dodati na novu konzolu. Dinamične teme su bile izuzetno popularne na PlayStation 4, pa je logično da bi PS5 igrači željeli nešto slično, iako nema garancije da će se to ikada dogoditi.

Sony je lansirao prvu generaciju PlayStation konzole na domaćem tržištu 1994. godine, a globalni lansiranje naredne godine bilo je katalizator za postizanje prekretničkog dostignuća kao prve konzole bilo kog tipa koja je isporučila 100 miliona jedinica.

U godini 30. godišnjice PlayStation-a, PS5 je glavni proizvod brenda, tek nešto više od tri godine od njegovog lansiranja na tržište. Kako se izvještavalo do novembra 2023. godine, isporučeno je 46,6 miliona jedinica širom svijeta.

 

Bilješke o zakrpi za PS5 ažuriranje

 

Verzija: 24.01-08.60.00:

  • Dodate su nove funkcije u Parties.
  • Na Parties tab sada možete da vidite listu parties kojoj ste se pridružili u prošlosti. Možete lako da ponovo pokrenete žurku tako što ćete izabrati sa Recent list.
  • Ažuriran je softver uređaja za bežične slušalice PULSE Explore.
    – Sada možete da koristite funkciju ekvilajzera zvuka.
    – Sada možete da koristite funkciju bočnog tona, koja vam olašava da čujete sopstveni glas u glasovnim ćaskanjima.
  • Kada u blizini imate bežične slušalice PULSE Explore, sada će se javiti obavještenje koje će vam omogućiti da se brzo povežete sa njima. Sada možete lako da prebacite vezu sa računara na PS5 putem ovog obavještenja.
  • Poboljšani su performanse i stabilnost sistemskog softvera.
  • Poboljšane su poruke i upotrebljivost na nekim ekranima.

(IT mixer)