Spotify pretplata za audio knjige predstavlja odličan izbor ako slušate samo jednu i po knjigu mjesečno

 

Spotify je dodao pretplatu za audio knjige, koja nudi 15 sati slušanja audio knjiga svakog mjeseca za 10 dolara. Pretplata je trenutno dostupna samo u Sjedinjenim Američkim Državama.

Nova pretplata je odgovor na rast koji je Spotify vidio od lansiranja svojih audio knjiga Premium pretplatnicima u oktobru 2023. godine

“Od lansiranja audio knjiga u Premium-u, vidjeli smo porast od 45% besplatnih korisnika koji svakodnevno pretražuju i komuniciraju sa sadržajem audio knjiga. Sada uvodimo novu opciju plana kako bismo našim slušaocima pružili različite mogućnosti izbora.” kaže Spotify u saopštenju za javnost.

Ali uprkos privlačnosti pristupa preko 200.000 naslova, ograničenja plana su ostavila neke fanove razočaranima. Ovo je još više naglašeno kada se novi plan uporedi sa Spotify-ovom Premium pretplatom i Audible ponudom.

Spotify Premium, koji košta 11 dolara mjesečno takođe nudi 15 sati slušanja audio knjiga, kao i druge pogodnosti. Međutim, audio knjige obično traju negdje između sedam i 11 sati slušanja.

Naravno, korisnici će i dalje moći da slušaju muziku uz reklame preko besplatnog nivoa Spotify-ja.

Spotify-jev novi plan pristupa audio knjigama direktno postavlja platformu kao novog igrača na tržištu audio knjiga. Međutim, njihove cijene i ograničenja stavljaju ih u nepovoljan položaj u odnosu na Amazonov Audible.

Kao prvo, Audibleov osnovni plan, Audible Plus, košta samo 7,95 dolara mjesečno. Ovo daje pretplatnicima neograničen pristup odabranom nizu audio knjiga. Ovo se prilično razlikuje od Spotify-jevog plana, koji ograničava slušanje na samo 15 sati mjesečno.

Ako tražite više, korisnici takođe mogu kupiti Audible Premium Plus po cijeni od 14,95 USD mjesečno. Ne samo da pruža neograničeno slušanje iz velike Audible biblioteke, već uključuje i mjesečni kredit. Ovaj kredit vam omogućava da odaberete bilo koju audio knjigu koju ćete čuvati zauvijek, što Spotify ne nudi.

(IT mixer)