TikTok radi na „namjenskom prostoru“ za fotografije i tekst, ali nije dovršio dizajn aplikacije Notes niti potvrdio datum izlaska

 

Prilikom pokušaja dijeljenja objava fotografija u aplikaciji TikTok sa većinom video zapisa, neki korisnici su prijavili iskačuće obavještenje koje ih obavještava da će fotografije takođe biti objavljene na platformi „uskoro“ pod nazivom TikTok Notes.

Stranica pod nazivom notes.tiktok.com trenutno je živa na webu s nefunkcionalnim dugmetom „otvori aplikaciju“ koji izgledaju polaroidno sa fotografijom i natpisom, slično kao postovi koji su nekada dominirali Instagramom.

Pričalo se da TikTok navodno radi na “TikTok Photos” aplikaciji koja bi mogla da postane najveća konkurencija Instagram-u. Tragovi su tada primjećeni u kodu TikTok aplikacije.

Čini se da se TikTok sprema da kopira sklonost ka kopiranju, a nova aplikacija bi unaprijedila ono što je sada „foto mod“ u kojem se postovi prave od nizova fotografija. Ili pak Lemon8 aplikacije koju je TikTok lansirao 2023. godine, ali bez nekog velikog uspjeha.

Iako već imamo dovoljno aplikacija za dijeljenje svega i svačega, sasvim je sigurno da će TikTok Notes privući veliki broj korisnika. Ne zna se hoće li biti podjednako uspješna kao aplikacija koja ju je inspirisala, mada je uspjeh skoro zagarantovan, jer ljudi vole da dijele sve što fotografišu.

I dalje fotografije nisu jedina vrsta sadržaja na koji TikTok želi da se proširi. Takođe želi da podrži tekstualne postove slične X platformi i teme u vlasništvu Meta i eksperimentiše sa 30-minutnim temama video snimaka, koji podsjećaju na YouTube.

(IT mixer)