Elden Ring: Shadow of the Erdtree, prva velika ekspanzija za hvaljeni akcioni RPG, dobila je trejler za igru, u kojem su detalji o novoj priči, likovima i novoj mapi, kao i datumu izlaska

 

Elden Ring: Shadow of the Erdtree trominutni trejler za igru (Gameplay), iako zagonetan kao i uvijek, pokazao je mnoštvo novih neprijatelja, šefova i nove postavke, dajući obožavateljima dovoljno podsticaja da smisle teorije za središnju misteriju.

Trejle počinje sa osušenom Miquellinom rukom koja visi. „Hajde, sada. Dodirnite osušenu ruku i otputujte u carstvo sjenki”, kaže se u trejleru, sugerišući da će se novoj regiji „The Land of Shadow“ pristupiti dodirivanjem ili držanjem Miquelline ruke.

Trajler takođe predstavlja novog negativca, „Messmera The Impaler“, koji je izgleda posljednji šef Shadow of the Erdtree DLC. Mesmer vlada „The Land of Shadow“, koja je ostala u ruševinama od njegovog plamena. „FromSoftware“ nije otkrio nikakve detalje o novom liku, ali vjerovatno neće proći mnogo prije nego što fanovi pogledaju trejler i pronađu sve skrivene tragove.

DLC će biti lansiran 21. juna za PC, PS4, PS5, Xbox One i Xbox Series S/X, a prednarudžbe za igru ​​su otvorene na Steam, PlayStation i Xbox prodavnicama. Shadow of the Erdtree će se fokusirati na priču o Miquelli, bratu Malenia. Ovo je najveća ekspanzija FromSoftware-a do sada i zadaće igračima otkrivanje nove misterije.

 

The Land of Shadow

 

Elden Ring: Shadow of the Erdtree će se odvijati u Zemlji sjenke (The Land of Shadow), novoj regiji koja će odvesti igrače van Zemlje između.

„Zemlja sjenke. Mjesto zaklonjeno Erdtri.
Gdje je boginja Marika prvi put kročila. Zemlja očišćena u neopjevanoj bici.
Zapaljen Mesmerovim plamenom. Mikela je otišla u ovu zemlju.
Oduzimajući se od svog mesa, svoje snage, svoje loze. Od svega zlatnog.
I sada Mikela čeka povratak svog obećanog gospodina”, stoji u opisu FromSoftware-a.

The Land of Shadow je potpuno novi svijet unutar Elden Ring igre, odvojen od Lands Between od glavne igre.

Iako je veličina nove mape još nepoznata, FromSoftware kaže da će „ogromna“ nova regija omogućiti igračima da neometano putuju naprijed-nazad između različitih dijelova. Baš kao i „Lands Between“, nova mapa će biti raznolika, a igrači će se susresti sa novim misterijama, neprijateljima, situacijama i opasnim tamnicama.

Pored novog znanja, neprijatelja i šefova, ekspanzija će donijeti novo oružje, opremu, vještine oružja i magiju koje ranije nisu viđene u Elden Ring igri, a FromSoftware obećava dublje RPG iskustvo.

(IT mixer)