Za Call of Duty: The board game se kaže da je brza mješavina borbe, strategije i taktičkog planiranja

 

Da bi napravio Call of Duty: The board game Activision se udružio sa izdavačem Arcane Wonders, zajedno s Genuine Entertainment i Evolution.

Najavni video za Call of Duty: The board game koji podsjeća na produkcijski logo Marvel Studios ne baca više svjetla na to kako igra zapravo funkcioniše.

Programer Arcane Wonders kaže da će njegova nova strateška igra biti u prednarudžbi na Kickstarter ove jeseni, sa maloprodajnim izdanjem širom svijeta tokom 2024.

Ali kako će igra zapravo funkcionisati? Šta fanovi mogu da očekuju ​​od dugoročnog partnerstva teksaškog programera s Activisionom?

 

Šta nam je Arcane Wonders otkrio

 

Arcane Wonders je rekao kako je cilj dizajna za CoD: The Board Game da se rekreira iskustvo igranja video igre koristeći se novom mehanikom borbe, kretanja i vidokruga. Iako će uključivati ​​velike minijature od 35 milimetara, to nije ratna igra u minijaturama, a radnju neće usporiti stvari poput grafikona ili lenjira.

Najavni trejler je dao uvid u neke od likova, kao što je Ghost iz Modern Warfare II što implicira u kojoj će eri igra biti smještena.

Uključivaće isto oružje i nezaboravne mape koje obožavatelji već vole. Igrači će morati da koriste strategiju, taktiku i borbene vještine kako bi dovršili različite scenarije, ciljeve i načine igre. Igra će se takođe pohvaliti visokokvalitetnim umjetničkim djelima koji prikazuju bogatu istoriju i iskustvo franšize. Ono što se dosad još saznalo da ćete vi i vaši saputnici poprimiti maske vojnika.

Još uvek nema riječi o tome da ćete moći da aktivirate nuklearnu bombu u svojoj dnevnoj sobi ako dostignete dovoljno visok niz ubijanja da izbrišete sve i nekako ipak pobijedite u igri.

 

Veliki broj scenarija i režima igranja

 

Arcane Wonders kaže da postoji veliki broj scenarija i režima igranja koje možete izabrati.

Kada stigne u maloprodaju, osnovna igra za dva igrača bi trebalo da bude dostupna za 50 dolara, a više setova se konačno može kombinovati za mečeve za četiri igrača.

„Očigledno ćemo otkrivati ​​više kako se budemo približavali lansiranju, ali zaista osjećamo da će ova igra  biti pucačina iz prvog lica“, rekao je Bryan Pope, jedan od dizajnera igre.

“Igrači istovremeno planiraju svoje poteze tajno, a zatim ih rješavaju u isto vrijeme na mapi. Linija vidljivosti se lako određuje obojenim linijama na mapi, a kada imate oči na svom protivniku, dolazi do borbe. Sve je u tome da nadmudrite i nadmudrite protivnika kako biste došli u najbolju moguću poziciju za pobjedu u borbi”, istakao je Bryan Pope.

Fanovi se mogu prijaviti kako bi bili obaviješteni o lansiranju na službenoj web stranici igre.

(IT mixer)