Tecno Spark 20C pokreće osmojezgarni MediaTek čipset, koji je podržan baterijom od 5.000 mAh

 

Tecno je tiho najavio Spark 20C entry-level smartfon tako što ga je naveo na zvaničnoj web stranici kompanije.

Na web stranici je navedeno da Tecno Spark 20C ima 6,6-inčni HD+ (720 x 1612 piksela) LCD ekran sa brzinom osvježavanja od 90Hz. Pokreće ga osmojezgreni čipset sa Cortex-A53 jedinicama na 2,2 GHz. Iako Tecno nije naveo naziv čipseta sve su prilike da bi to trebalo da bude MediaTek Helio G36 platforma koja se koristi za LTE telefone.

Telefon dolazi sa do 8 GB RAM-a koji se može proširiti do dodatnih 8 GB i 128 GB ugrađene memorije, koja se takođe može proširiti putem microSD kartice. Naveden je za isporuku sa Androidom 13.

Glavna kamera od 50 MP na poleđini nalazi se uz sekundarnu kameru, kojoj nisu navedene specifikacije. Označena je kao “AI Cam” i najvjerovatnije čini malo da poboljša stvarne snimke. Zadnje kamere su opremljene sa dvostrukim blicem i nalaze se na četvrtastom ostrvu.

Prednja kamera od 8 MP je postavljena u centralno poravnat prorez (rupu) na vrhu ekrana. Telefon posjeduje Dynamic Port (stil Dynamic Island) za koji se kaže da djeluje kao traka sa obavještenjima kada je telefon priključen.

Spark 20C ima bateriju od 5.000 mAh sa podrškom za žičano punjenje od 18 W.

Senzori Tecno Spark 20C:

  • Senzor ambijentalnog svetla i udaljenosti
  • G-senzor
  • Elektronski kompas
  • Bočni senzor otiska prsta

Telefon takođe podržava GPS, WiFi, Bluetooth, FM radio i OTG povezivanje. Ostale važne specifikacije koje su navedenu uključuju 3,5 mm audio priključak, USB-C konekciju, dva zvučnika i skener otiska prsta sa strane.

Iako Tecno još nije otkrio detalje o cijeni i dostupnosti za Spark 20C, očekuje se da će to biti jeftina ponuda. Telefon dolazi u četiri opcije boja: Alpenglow Gold, Gravity Black, Mystery White i Magic Skin.

Tecno Mobile je kineski proizvođač mobilnih telefona sa sjedištem u Šenženu, Kina. Osnovana je 2006. godine. Podružnica je Transsion Holdingsa. Usmjeren na tržišta u razvoju, Tecno je svoje poslovanje usmjerio na tržišta Afrike, Bliskog istoka, jugoistočne Azije, Južne Azije, Latinske Amerike i istočne Evrope.

(IT mixer)