The Last of Us igra je lansirana za PC – igrači se žale na užasnu neoptimizaciju, rušenja, vizualne bagove, duga učitavanja i sl.

 

The Last of Us groznica se pogoršala nakon serije koja je napravljena po ovoj video igri, a Part I je konačno stigao za PC. Neki igrači su bijesni jer nisu dobili ono što su očekivali.

Mnogi su godinama čekali na trenutak kada će moći da zaigraju The Last of Us na računarima, što se nedavno i ostvarilo. Međutim, ni deset godina očigledno nije bilo dovoljno da na PC-u zaživi pristojna verzija te igre. Umjesto toga, igrače je dočekao jedan od najgorih PC portova u posljednje vrijeme.

The Last of Us je tokom nepuna 24 sata pokupio više od 5500 negativnih recenzija na Steamu. Da je u pitanju nešto sumnjivo moglo se vidjeti iz činjenice da nijedan medij nije uradio recenziju igre, tj. nije pre izlaska dobio svoj primjerak PC verzije.

Problem je loša optimizacija, pa su kritike na platformi Steam pogubne. Put u postapokaliptični svijet se ipak pokazao kao problem, pa su igrači nakon što su igru kupili na platformi Steam ili u Epic prodavnici naišli na neprijatno iznenađenje. Obistinila su se predviđanja onih koji su od početka sumnjali u PC verziju, pa je mnogo igrača koji su prijavili da igra koči i da prosto ne može da se igra.

 

Krivac je Iron Galaxy?

 

Neki su već našli „krivca“ za ovakvo stanje, jer je za prebacivanje igre na PC bio zadužen tim Iron Galaxy – isti onaj koji je napravio tragediju od PC verzije Batman: Arkham Knighta. Iz Naughty Doga su se kratko oglasili da su vidjeli prigovore igrača i da aktivno istražuju problematične stvari PC verzije kako bi ih popravili preko predstojećih zakrpa.

Developeri kažu da je rješenje u tome da se računaru dopusti da izvrti prvu optimizaciju, koja i na jakim mašinama može da potraje do sat vremena, jer se u suprotnom proces odvija u pozadini, pa igra “štuca”. Igrači ipak očekuju jednostavnije rješenje, jer je The Last of Us Part I nešto što zaslužuje doživljaj bez zamrzavanja ekrana.

Ironično u svemu tome je da je izlazak igre ranije bio odložen „kako bi bila objavljena u najboljem mogućem tehničkom stanju“.

 

Dopada vam se  IT-mixer? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.