Nakon što je americki predsjednik Donald Tramp objavio da razmatra mogućnost zabrane aplikacije TikTok, iz te kompanije su saopštili da nemaju namjeru da promijene kurs i da ostaju u SAD.

U izjavi portparola kineske kompanije se navodi da ta platforma pruža milionima Amerikanaca zabavu i komunikaciju tokom pandemije virusa korona. Odbacuju se kritike da se dijele informacije o korisnicima, prenosi RTS.

„Podaci od korisnicima TikToka u SAD se čuvaju u SAD, uz striktnu kontrolu pristupa zaposlenih. Najveci investitor u TikTok je iz SAD. Posvećeni smo zaštiti korisničke privatnosti i bezbjednosti i nastavljamo da donosimo radost porodicama i značajne karijere onima koji stvaraju platformu“, rekao je portparol, objavio je „The Hill“.

TikTok je objavio snimak u kojem generalna menadžerka za SAD Vanesa Papas brani aplikaciju i ističe mjere koje je kompanija preduzela u zaštiti radnih mjesta.

„Ne planiramo nigdje da idemo“, rekla je Vanesa Papas i dodala da su tu da ostanu dugo.

Ranije je predsjednik SAD Donald Tramp izjavio da razmatra nekoliko alternativa za aplikaciju TikTok kineske firme „ByteDance“, uključujući i mogucnost zabrane.

Sa druge strane tehnološki gigant Microsoft je saopštio da je u pregovorima oko kupovine kompanije u cijem je vlasništvu aplikacija.

(Tanjug)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.