Uber je nedavno uveo dodatnu funkcionalnost koja će podići nivo bezbjednosti unutar aplikacije zahvaljujući novoj opciji „Bezbjednosne provjere“

 

Kao prva na tržištu, funkcija „Bezbjednosne provjere“ omogućiće Uber korisnicima da povećaju svoj nivo bezbjednosti omogućavanjem i korišćenjem pouzdanih kontakata, verifikacije PIN-a i RideCheck funkcija dostupnih u aplikaciji. Svi alati su dizajnirani da poboljšaju bezbjednost na Uber platformi.

„Bezbjednost svakog ko koristi našu aplikaciju je naš glavni prioritet, zbog čega stalno poboljšavamo Uberovu funkcionalnost. Opcija Bezbjednosne provjere će podstaći korisnike da koriste brojne bezbjednosne alate koje nudimo kako bi u svakom trenutku bili što bezbjedniji“, rekla je Morena Šimatić, generalna direktorica Ubera u Hrvatskoj.

Nova opcija je dodatak mnogim postojećim alatima kao što su GPS praćenje, anonimizacija ličnih podataka, dugme za hitne slučajeve, podrška 27/4, verifikacija vozača, upozorenja o brzini, ograničenja radnog vremena vozača i brojne druge bezbjednosne mere uvedene tokom pandemije COVID-19.

Pouzdani kontakti: Korisnici mogu da izaberu svoje Pouzdane kontakte u aplikaciji i postave podsjetnike da podijele svoju vožnju sa njima u realnom vremenu. Na ovaj način porodica i prijatelji mogu da prate putovanje i da se postaraju da korisnik bezbjedno stigne do odredišta.

Verifikacija PIN-a: Da bi bili sigurni da ulaze u pravi automobil, korisnici mogu da uključe PIN verifikaciju, pri čemu vozač mora da unese tačan PIN koji je dao korisnik prije vožnje. Bezbjednosne provjere omogućavaju korisnicima da uključe ovu opciju i izaberu sate kada će biti aktivna.

RideCheck: Ova funkcija koristi GPS tehnologiju za otkrivanje anomalija tokom vožnje, uključujući dugo zaustavljanje ili potencijalni sudar. Ako aplikacija upozori Uber operatere na takve događaje, oni će potvrditi da su vozač i korisnik bezbjedni i ponudiće resurse za pomoć.

(ICT Business)

 

Dopada vam se  IT-mixer? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.