Provajder telekomunikacionih i medijskih usluga United grupa postigla je dogovor o kupovini Tele2 Hrvatska za 220 miliona evra, saopšteno je iz te kompanije.

United grupa je navela da očekuje da će transakcija, koja je u procesu odobrenja regulatora, biti okončana pre kraja godine.

Ovo je prva transakcija od marta 2019. godine, kada je okončana akvizicija kojom je BC Partners, međunarodna investiciona kompanija, postala većinski vlasnik United grupe, saopšteno je.

„Ujedno je ovo bila i jedna od najvećih transakcija u jugoistočnoj Evropi ikada“, navodi se u saopštenju i dodaje da će kupovina Tele2 ubrzati rast te kompanije.

Direktorka United grupe Viktorija Boklag rekla je da je Hrvatska za tu kompaniju „atraktivno i važno tržište“.

„Imamo odlične rezultate u integraciji mobilnog biznisa u regionu, nakon kupovine Tušmobila u Sloveniji, i veoma smo uzbuđeni zbog novih mogućnosti koje ćemo imati sa Tele2 Hrvatska“, rekla je Boklag.

Sa sedištem u Amsterdamu, United grupa je pružalac medijskih i komunikacionih usluga širom jugoistočne Evrope i zapošljava preko 4.400 ljudi i pruža usluge za više od 1,8 miliona domova.

(B92)