Apple uputio apel da se ažurira iPhone 5, inače će sve korisne karakteristike na vašem smartfonu da postanu beskorisne

 

Ako vam je još uvijek stalo da održite svoj ljubljeni iPhone 5 na životu, zaista bi trebali žurno ažurirati softver. U suprotnom, posljedice mogu biti ozbiljne.

Apple je toliko zabrinut, da svojim korisnicima šalje upozorenje preko cijelog ekrana, a čak su objavili upozorenje i na svojoj web stranici za podršku, kako bi podsjetili vlasnike iPhonea da trebaju nadograditi svoj iOS na verziju 10.3.4 do 4. novembra.

Ukoliko do tog datuma ne ažurirate vaš softver, kompanija upozorava da ćete izgubiti ključne karakteristike poput e-pošte, pregledavanja web stranica, App Store i iCloud.

Pročitajte još: Samsung obavijestio da je pustio zakrpu kojom se rješava bezbjedonosni problem s čitačem otiska prsta

Drugim riječima, ako ne ažurirate, sve korisne karakteristike na vašem iPhoneu 5 postat će beskorisne

Ako iz određenog razloga ne možete nadograditi svoj iOS do 4. novembra, dobra vijest je da niste baš potpuno zaglavljeni, i imate mogućnost to napraviti putem svog računara.

Drugi uređaji poput iPada četvrte generacije također su pogođeni, ali očekuje se da će izgubiti samo funkcionalnost GPS-a.

Apple tvrdi da neće biti previše ljudi pogođenih ovim promjenama, s obzirom na to da samo 9% korisnika iOS uređaja koristi softver stariji od iOS 12.

Bilo kako bilo, nije česta pojava da kompanija mora nagovarati ljude da ažuriraju uređaj sedam godina nakon njegovog lansiranja.

(Geek.hr)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.