Microsoft posljednjih mjeseci ozbiljno radi na tome da učini Windows 10 izuzetno snažnim operativnim sistemom sa pregršt opcija za svakoga. Ovog puta, odlučili su da omoguće korisnicima Windows 10 da pokreću Android aplikacije uporedo sa Windows aplikacijama na svojim računarima. Funkcija je trenutno dostupna testerima za Windows 10.

 

Uskoro podrška za Android aplikacije u Windows 10 putem YourPhone aplikacije (Foto: Samsung)
Android aplikacije na Windows 10 OS-u putem YourPhone aplikacije (Foto: Samsung)

 

Trenutno samo preko Windows Insider programa

 

Ova nova funkcija se pokreće preko Microsoft aplikacije Your Phone. Sada možete da pristupite listi Android aplikacija i pokrećete ih na Windows 10 operativnom sistemu. One će se otvarati u zasebnom prozoru, koji treba da predstavlja vaš telefon. Takođe je omogućeno izvršavanje više zadataka sa drugim Windows aplikacijama sa podrškom za alt + tab, a možete i da aplikacije prikačite u Start meniju.

To znači da više ne morate da pretražujete Mirror na svom telefonu, jednostavno ih možete pokretati kao da su redovne Windows aplikacije. Veliki dio ovih novotarija predstavlja mogućnost da pokrećete više Android aplikacija uporedo, što je Microsoft najavio sa novim Samsung Galaxy Note 20 lansiranjem. Redovni korisnici Windows 10 operativnog sistema neće moći da pristupe ovoj funkciji gotovo do kraja ove godine, a Microsoft punim tempom radi sa Samsungom kako bi se to omogućilo i na drugim uređajima. Ipak, neće sve raditi kao podmazano. Microsoft upozorava da neki mogu blokirati mogućnost prebacivanja na druge ekrane, proizvodeći tako crni ekran. Neke aplikacije neće reagovati na tastuturu i miša, dok neke neće reprodukovati zvuk.

Ako ste zainteresovani da isprobate novu funkciju, trebaće vam Samsung uređaj. Takođe, biće vam potrebno da ste dio Windows Business Insider test programa. Ako pak niste raspoloženi za test faze, onda treba još malo da se strpite dok ova funkcija ne postano javno dostupna svima.

(PCpress via TheVerge)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.