Viber uvodi novu opciju pod imenom Folders, koja se fokusira na organizovanje chat-ova

 

Rakuten, matična kompanija popularne aplikacije Viber, objavila je da dodaje novu opciju pod nazivom Folders, koja služi za organizaciju chata i omogućava kategorizaciju razgovora u više mapa.

Ova funkcionalnost ne samo da omogućava bolje organizovani interfejs za chat, već i poboljšava produktivnost i fokus tako što se organizuju razgovori u skladu s tim.

Svaki folder se može preimenovati kako bi odražavao njegov sadržaj, a svi razgovori unutar foldera mogu se označiti kao pročitani jednom radnjom. Štaviše, ove fascikle mogu da prihvate različite vrste ćaskanja, uključujući razgovore jedan na jedan, grupne razgovore, kanale i zajednice, pružajući sveobuhvatno rješenje za organizaciju chata.

Opcija Folders omogućava korisnicima da kategorizuju razgovore po kriterijuma koji njima odgovaraju, i da ih vode u više mapa.

Moći ćete kreirati do pet mapa za chat, a one će se pojaviti kao ikone na vrhu ekrana. Mape će moći da imaju svi sa 10+ chat-ova u aplikaciji, i nema ograničenja koliko chat-ova možete da stavite u njih.

Ova funkcija nije podržana u određenim chat-ovima, kao što su skriveni razgovori i poruke iz Viber Paya. Globalno uvođenje ove funkcije je već počelo i biće dostupna svim korisnicima koji koriste Viber v22.0 ili kasnije u narednih nekoliko mjeseci.

 

Folders i u drugim aplikacijama za razmjenu poruka

 

Važno je napomenuti da Viberova funkcija Folders nije prva takve vrste u industriji aplikacija za razmjenu poruka. Telegram je uveo sličnu funkcionalnost 2020. godine, nudeći korisnicima mogućnost da organizuju razgovore u mape, pa čak i da ih dijele s drugima.

Međutim, Viberova implementacija ove funkcije ističe se zbog svoje jednostavnosti i široke primjenjivosti na različite tipove ćaskanja.

U međuvremenu, WhatsApp, još jedan veliki igrač na tržištu aplikacija za razmjenu poruka, trenutno nudi ograničene opcije filtriranja chata i navodno testira dodatne mogućnosti u ovoj oblasti. Kao takva, Viberove mape pozicioniraju aplikaciju kao lidera u organizaciji razgovora, potencijalno utičući na budući razvoj u industriji.

Kako korisnici širom svijeta počnu da istražuju prednosti foldera, biće zanimljivo vidjeti kako ovaj razvoj utiče na angažman korisnika na Viberu i postavlja nove standarde za organizaciju razgovora u okruženju aplikacija za razmjenu poruka.

(IT mixer)