Oko 40 posto svjetske populacije igra video igre

 

Novi izvještaj analitičke agencije DFC Intelligence pokazao je da od sredine 2020. u svijetu postoji 3,1 milijarda ljudi koji konzumiraju video igre.

Budući da na svijetu ima gotovo osam milijardi ljudi, to znači da oko 40 posto populacije na ovaj ili onaj način igra video igre. Dio tržišta koji bilježi najveći rast je povezan s igrama na pametnim telefonima, a na njih otpada više od pola konzumenata video igara.

Od spomenute tri milijarde, oko osam posto ukupnog broja otpada na one koji igre igraju na konzolama. Iako mali broj, ova skupina bilježi i najveću potrošnju po korisniku.

Milijardu i 500 milijuna ljudi, ili 48% konzumenata video igara, su oni koji igraju na PC-ju. Međutim, važno je istaknuti da su to ujedno i igrači koji paralelno s računarom koriste konzole i pametne telefone.

Izvještaj DFC-a otkriva i gdje živi najveći broj igrača, a tu dominira azijsko tržište s 1,42 milijarde igrača.

Evropa je na drugom mjestu sa 668 milijuna konzumenata, Latinska Amerika ih ima 383 milijuna, a Sjeverna Amerika 261 milijun.

Što se pak igrača na pametnim telefonima tiče, na Aziju otpada 53%, slijede Europa sa 17%, Južna Amerika s 11%, Bliski istok i Sjeverna Afrika sa 7% i Sjeverna Amerika s 4%.

A što se najpopularnijih igara tiče, u julu 2020. najprodavanija igra bila je Ghost of Tsushima, na drugom je mjestu Call of Duty: Modern Warfare i na trećem Paper Mario: The Origami King. Naravno, ova lista ne uključuje mobilne i besplatne igre kao što je mega uspješni Fortnite.

 

(Index.hr)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.