Čini se da je vivo spreman da izađe van svog domaćeg tržišta sa dugo očekivanim izdavanjem sklopivih uređaja. Najnoviji konkurent, vivo X Fold 3 Pro, koji je nedavno predstavljen, dobio je sertifikat u Indoneziji, signalizirajući potencijalni međunarodni debi za kineskog tehnološkog giganta.

Dok vivo ostaje zatvoren u svojim globalnim planovima, certifikacija X Fold 3 Pro u Indoneziji sygeriše strateški korak ka širenju svog dosega izvan Kine. Ovaj razvoj podstiče spekulacije da bi X Fold 3 Pro uskoro mogao da se pojavi na tržištima van zemlje porekla.

Pozicioniran kao veliki konkurent poznatim igračima poput Samsungove serije Galaxy Z Fold, X Fold 3 Pro se može pohvaliti impresivnim specifikacijama. Usidren 8,03″ 120 Hz LTPO sklopivim AMOLED ekranom i sekundarnim AMOLED ekranom od 6,53″ od 120 Hz, oba nude izuzetnu vršnu svjetlinu od 4500 nita, uređaj obećava impresivno iskustvo gledanja. Ispod haube se nalazi Snapdragon 8 Gen 3 SoC, zajedno sa do 16 GB RAM-a i 1 TB prostora za pohranu, što osigurava besprijekorne performanse.

Ljubitelji fotografije će cijeniti trostruku stražnju kameru ovog uređaja, koja se sastoji od glavne kamere od 50 MP sa OIS-om, ultraširoke kamere od 50 MP sa autofokusom i 3x periskopskog telefoto objektiva od 64 MP. Uz to, dvije selfie kamere od 32 MP, po jedna za svaki ekran, služe ljubiteljima selfija.

X Fold 3 Pro ne pravi kompromise ni sa trajanjem baterije, a može se pohvaliti kapacitetom baterije od 5.700 mAh. Nadalje, podržava brzo punjenje sa 100W žičanim i 50W bežičnim punjenjem. Zanimljivo je da su sve ove karakteristike spakovane u elegantno kućište koje ima samo 11,2 mm debljine kada je presavijeno i samo 5,2 mm kada je rasklopljeno, težine samo 236 g.

Sa svojim impresivnim spojem inovativnih karakteristika i elegantnog dizajna, vivo X Fold 3 Pro spreman je da napravi talas na globalnom tržištu sklopivih uređaja, nudeći potrošačima uvjerljivu alternativu postojećoj ponudi.

(IT mixer)