Kandidat za najbolju smartphone kameru

 

Početkom ovog mjeseca Vivo je predstavio svoju najnoviju inovaciju za pametni telefon: gimball (rotirajući) optički sistem za stabilizaciju slike (OIS), koji Vivo X50 Pro koristi za svoj glavni senzor kamere umjesto tradicionalnog OIS sistema.

Pročitajte još:

X50 Pro su se u centru pažnje pridružio osnovnom modelu X50 i X50 Pro+. Mada je zbunjujuće da kod Vivo X50 Pro+ modela otpada ova inovativna rotirajuća stabilizacija, uprkos nazivu koji implicira da je pojačan napredak u svim oblastima u odnosu na Pro).

Novi OIS je sposoban kompenzovati čak tri puta veća odstupanja od aktualnih optičkih stabilizacija najboljih smartfona. Ovo je prva stabilizacija na pametnom telefonu koju možemo uporediti s Gimball-om, uz dodatak EIS-a.

Fotografisanje u low-light uslovima klasična optička stabilizacija lijevo, Vivo X50 Pro OIS desno
Fotografisanje u low-light uslovima klasična optička stabilizacija lijevo, Vivo X50 Pro OIS desno

Ova stabilizacija će doprinijeti ne samo da video bude super gladak i miran, nego će i fotografije u noćnim uslovima biti daleko kvalitetnije kao što se vidi na prethodnoj fotografiji.

Ta je najava bila u Kini, za kinesko tržište, ali ako ste strpljivo čekali da čujete za globalno izdanje, evo nekoliko dobrih vijesti za vas. Vivo sljedećeg mjeseca počinje da izvozi X50 seriju iz Kine i plasira je na globalno tržište.

https://www.youtube.com/watch?v=22U-L5b3sb0&feature=emb_title

Možemo reći da će X50 modeli biti dostupni gdje god Vivo već ima službeno prisustvo izvan svoje matične države. Više informacija o cijenama i dostupnosti ćemo objaviti nakon što ih budemo imali.

U nastavku pogleadjte Vivio X50 Pro promo video kako ovaj OIS izgleda u praksi.

https://www.youtube.com/watch?v=frjgbsMGCmM&feature=emb_title

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.