Volkswagen mijenja ime i izvršiće rebrendiranje u punom obimu

 

Volkswagen grupa Rusija saopštila je da mijenja ime i da će nastaviti da radi u toj zemlji pod nazivom AGR, Automotive Group. Nakon preimenovanja, kompanija će nastaviti da radi na ruskom tržištu i izvršiće rebrendiranje u punom obimu.

Promjena imena je prvi korak u okviru transformacije i ponovnog pokretanja poslovanja nakon prenosa imovine na novog vlasnika, saopštila je kompanija Volkswagen, prenosi Danas pozivajući se na TASS.

Čuveni njemački proizvođač automobila okončao je prošlog mjeseca prodaju ruske imovine lokalnom investitoru uz pomoć dilera Avilon.

carVertical banner - sponsored

Transakcija uključuje proizvodne pogone u Kalugi, distribuciju i postprodajno poslovanje, kao i skladišta i finansijske odnose sa svim povezanim zaposlenima. Fabrika u Kalugi ima godišnji kapacitet sklapanja 150.000 benzinskih motora snage 1.600 kubika.

Rebrendiranje će uticati na korporativni identitet kompanije, vizuelnu identifikaciju, kao i na dilersku mrežu kompnije, koja trenutno obuhvata više od 400 preduzeća. AGR će nastaviti da prodaje automobile i rezervne dijelove, saopštila je kompanija.

AGR takođe navodi da će Volkswagenov profesionalni tim sa dugogodišnjim iskustvom u automobilskom biznisu nastaviti da radi na tome da kupcima kompanije obezbijedi pristup najširem mogućem spektru modela i kvalitetnoj usluzi.