WhatsApp, aplikacija za razmjenu poruka, sa svojim najnovijim beta ažuriranjem uvodi novu funkciju pod nazivom „video poruke“

 

Funkciju za video poruke mogu koristiti WhatsApp korisnici iOS-a i Androida. Imaće mogućnost da dijele kratke video zapise do 60 sekundi sa drugim korisnicima.

Realno gledajući, tu mogućnost imate i sad i to bez ograničenja. Ako želite nešto da snimite kamerom taj video možete da podijelite sa nekim preko WhatsApp-a. Međutim, ova nova funkcija koja se najavljuje, valjda će ipak biti mnogo praktičnija.

 

“Vrijedi napomenuti da su video poruke uvijek šifrovane od kraja do kraja, obezbijeđene su da im niko van razgovora, čak ni WhatsApp, ne može pristupiti,” objavio je WABetaInfo.

Trenutno je ova funkcija dostupna samo za nekoliko odabranih beta testera. Postepeno će biti predstavljen većem broju korisnika u narednim sedmicama, navodi WhatsApp. Korisnici mogu slati video poruku samo drugim beta korisnicima koji imaju ažurirane verzije aplikacije.

Korisnici mogu da provjere da li njihova aplikacija sadrži novu funkciju dodirom na dugme mikrofona koje se nalazi na traci za chat. Ako se dugme automatski pretvori u dugme za video kameru, korisnici mogu početi da šalju kratke video poruke.

Kada šalju ili primaju poruku, korisnici moraju uvećati poruku da bi preslušali audio. “Iako nije moguće direktno prosljeđivati ​​video poruke putem aplikacije, još uvijek ih je moguće sačuvati snimanjem ekrana jer se ne šalju korišćenjem jednokratnog prikaza”, pojašnjava WhatsApp.

Kada korisnici prime video poruku, moći će prepoznati da je snimljena nedavno, čime će značajno povećati njenu autentičnost.

Ako i sami želite da isprobate ovu novu opciju trebaće vam beta verzije WhatsApp-a 23.12.0.71 za iOS ili 2.23.13.4 za Android.

(IT mixer)