Nakon partnerstva između Blizzarda i AMD-a, World of Warcraft: Shadowlands je dobio opcije kao što su Ray Tracing, Variable Rate Shading i FidelityFX Ambient Occlusion. Takođe je odlučio je objaviti mali video o tome.

Iako je AMD spomenuo Ray Tracing tehnologiju u prezentaciji svog Radeon RX 6000, nije dao puno detalja. Kasnije je kompanija rekla da će pružiti više informacija prije nego što se GPU-ovi pojave na tržištu, a sada je objavila video fokusiran na najpopularniji MMORPG u istoriji, World of Warcraft: Shadowlands. Frank Kowalkowski, tehnički direktor Blizzard Entertainment, objasnio je šta nude nakon suradnje s AMD-om:

“Jedna od novih karakteristika koju smo implementirali u World of Warcraft: Shadowlands je FidelityFX Ambient Occlusion. Ovo je računarska tehnika efekata koja nudi savršenu ravnotežu između kvaliteta i performansi. Tako smo postigli značajnu prednost u performansama u odnosu na naše prethodne aplikacije za okluziju okoline.

Još jedna odlična karakteristika RX 6000 je DXR tehnologija Ray Tracing. Ono što možete vidjeti su nevjerovatno složeni proračuni na ovim grafičkim karticama. Ovo je nivo realizma koji donedavno nije bio moguć. Na kraju, implementiramo Variable Rate Shading. Ovo će pružiti poboljšanje performansi, posebno pri višim rezolucijama. Udružili smo se s AMD-om kako bismo osigurali da igrači mogu iskoristiti punu snagu hardvera i poboljšati brzinu kadrova što je više moguće. Uz to, Infinity Cache tehnologija poboljšava performanse.“

U nastavku pogledajte video kako to sve izgleda:

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.