World of Wardraft ekspanzija Shadowlands donosi osam novih tamnica i mnogo izmjena

 

Iako je World of Warcraft Classic odličan za mnogo igrača, moderna verzija MMO-a i dalje ostaje snažna. Na Blizzcon-u 2019, tim je objavio da je osma ekspanzija, Shadowlands, koja će uslijediti nakon Bitke za Azeroth. Nakon što likovi umru, i prije nego što ožive, svijet koji vide su Shadowlands, a u ovom se paketu „Azeroth junaci će se suprotstaviti čudima i strahotama zagrobnog života“.

S gledišta gameplay-a, igrači će istražiti pet novih zona i igra dobiva novo iskustvo izravnavanja. Napredak sa nivoa 1 – 10 biće potpuno prepravljen, prije nego što igrači mogu istražiti bilo koju od prethodnih ekspanzija dok napreduju od 10 do 50. Jednom kada lik dosegne nivo 50, tada može ući u Shadowlands i potencijalno dostići nivo 60, koji kompresuje stari sistem u kojem su igrači lelelovani do 130.

Za okorjele gejmere koji su već iskusili proces, ili samo one koji pokušavaju doći do visokih levela da bi reprodukovali novi sadržaj, on bi trebao napraviti glatko i ugodnije iskustvo, s manje grindovanja i više opcija o tome što igrati. Na nivou 60, igrači se mogu pridružiti Covenant-u, koji se vezuje za temu zagrobnog života širenja i dodjeljuje likovima nove moći iz grupe kojoj se pridružuju.

 

Death Knight za sve rase

 

Takođe, poboljšana je kastomizacija karaktera, s različitim tetovažama, frizurama i opcijama koje nadilaze jednostavno prilagođavanje nečijeg tona kože, a sada će Death Knights biti dostupan za bilo koju rasu u igri. WoW ekspanzija Shadowlands donosi osam novih tamnica, a njen prvi raid je namijenjen za 10 igrača. Ipak, jedna od najvećih novih karakteristika je Torghast, Tower of the Damned, novo random iskustvo tamnice koje je naizgled nadahnuto rogue klasom.

(Engadget)

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.