​YouTube je najavio promjene koje su već počele da se dešavaju na njihovoj platformi YouTube Music. U pitanju je prikazivanje tekstova pjesama koje se trenutno slušaju. Iz kompanije očekuju da poboljšaju svoje mjesto među streaming platformama za muziku.

Korisnici aplikacije YouTube Music od danas mogu da koriste novu opciju prikazivanja tekstova pjesama dok ih slušaju. Ako želite da vidite tekst neke pjesme, kada vam je ista otvorena, samo dodirnite dugme “i” na lijevoj strani ekrana.

Svi oni koji koriste web verziju ove aplikacije neće moći da isprobaju novu opciju, bar ne još uvijek, kako je najavljeno iz YouTube-a. Za sada će ova nova opcija raditi samo na Android i iOS aplikacijama, dok će se za web verziju čekati još malo.

Konkurencija već ima svoju opciju, pa tako Apple Music i Spotify takođe prikazuje tekstove pjesama koje slušate. Oni nude i napredne opcije unapređivanja teksta pjesme u realnom vremenu i to dok se pjesma reprodukuje. Što se YouTube Music aplikacije tiče, za sada morate ručno da pregledate tekst pjesme povlačeći ga prema dole, ako želite da pratite pjesmu.

Nakon isprobavanja ove opcije, djeluje da YouTube nije kompletno završio posao. Neke pjesme nemaju tekstove, a iz YouTube-a najavljuju da svakodnevno sarađuju sa LyricFind-om na unapređenju i dodavanju tekstova. Očekuje se da uskoro sve bude kompletirano i funkcionalno.

(Nezavisne / The Verge)

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.