Mreža za isporuku sadržaja Akamai sarađuje s industrijom igara na usporavanju preuzimanja softvera za video-igre kako bi se oslobodio mrežni kapacitet tokom pandemije koronavirusa

 

Pandemija koronavirusa uzrokuje da glavni dobavljač internet infrastrukture uspori brzinu preuzimanja video-igara da bi se oslobodio mrežni kapacitet za sve ostale.

Mreža za isporuku sadržaja Akamai je specijalizovana za pomoć kupcima u pojednostavljivanju pristupa njihovim internet uslugama.

Sve glavne industrije, uključujući vrhunske programere igara, koriste kompaniju za smanjenje zagušenja mreže. Međutim, koronavirus prisiljava milione ljudi širom svijeta da ostanu kod kuće, što stvara porast korišćenja interneta.

Poplava mrežnih aktivnosti izazvala je zabrinutost zbog toga da bi se internet infrastruktura mogla naći u problemu jer se pandemija i dalje širi širom svijeta.

Akamai je u utorak saopštio da je pronašao rješenje. U saradnji sa programerima igara, uključujući Sony i Microsoft, namerno umanjuju brzinu preuzimanja kada mrežni zastoji skoče.

„U regionima u kojima potražnja stvara uska grla za kupce, smanjićemo preuzimanja softvera za igranje u vrhuncu vremena, dovršavajući preuzimanja normalno velikom brzinom kasno u noć“, napisao je u današnjem saopštenju generalni direktor Akamaija Tom Leighton.

„Ovaj pristup će pomoći da se osigura da svaki korisnik interneta i potrošač i dalje ima visokokvalitetno iskustvo koje očekuje na svim svojim internet uslugama, kao i da će igrači i dalje dobiti ono šta žele, premda to može trajati duže nego što je to uobičajeno u vrijeme najveće upotrebe. „, dodao je Leighton.

 

Internet promet jednog ažuriranja softvera za igru kao 30.000 web stranica

 

Akamai je vijest objavio nakon što je Sony objavio da takođe usporava brzine preuzimanja video-igara, ali samo za Evropu.

Iako promjena može razljutiti neke igrače, Akamai želi osigurati da svi, uključujući zdravstvene radnike i osobe koje pružaju prvu pomoć, imaju stalnu uslugu interneta usred pandemije.

I druge kompanije, poput Googleovog YouTubea i Netflixa, takođe su smanjile brzinu struje kako bi oslobodile mrežni kapacitet.

Prema Akamai-u, jedno ažuriranje softvera za igru generiše približno isti internet promet kao i 30.000 web stranica. U međuvremenu, pojedine instalacije igre mogu za jednog korisnika biti veće od 100 gigabajta.

Uprkos današnjoj najavi, mnogo toga ostaje nepoznato o nastojanju Akamaija da smanji brzinu za preuzimanje igara. Nije spomenuto na koje će platforme ili igre uticati ili u kojim regijama. Međutim, Akamai koristi 23 od 24 najbolje kompanije za igru na svijetu.

(IT mixer)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.