YouTube je nedavno uveo nekoliko eksperimentalnih funkcija za svoje Premium korisnike, omogućavajući im da isprobaju nove alate koji su trenutno u fazi testiranja. Ove funkcije, iako još uvek nisu potpuno razvijene, donose dodatne mogućnosti za interakciju sa platformom.

Prema zvaničnoj objavi na YouTube blogu, kompanija sada testira mogućnost konverzacije putem veštačke inteligencije integrirane u platformu. Korisnici Premium naloga mogu postavljati pitanja, a veštačka inteligencija će odgovarati, predlagati srodni sadržaj i pružati dodatne funkcionalnosti putem ove nove opcije. Preporučuje se postavljanje pitanja u vezi sa trenutnim video-snimkom koji se gleda, a takođe će biti dostupni i unapred predloženi upiti.

Druga funkcija koja se testira uključuje veštačke inteligencije sažetke, posebno namenjene kreatorima sadržaja. Ova opcija omogućava veštačkoj inteligenciji da sažima obimne delove komentara iz dužih videozapisa u tematski organizovane segmente.

Eksperimentalna stranica YouTube Premiuma sadrži opciju pod nazivom „Pitaj,“ koja pokreće veštačku inteligenciju za korisnike starije od 18 godina u Android aplikaciji. Testiranje će trajati do 15. decembra, a broj mijesta je ograničen, pa se korisnicima savjetuje da se prijave što je prije moguće.

Funkcija sažetka je dostupna i na Android i iOS platformama, a testiranje će završiti 5. decembra. Važno je napomenuti da korisnici mogu istovremeno testirati samo jednu od novih funkcija.