Recimo da gledate videozapis u aplikaciji YouTube na iOS -u ili Androidu i možda biste htjeli nastaviti ili završiti gledanje na većem ekranu, poput monitora vašeg računara, šta radite? U prošlosti ste morali zaustaviti videozapis, možda otići u svoju historiju YouTube-a i pronaći videozapis te nastaviti tamo gdje ste stali.

Ako imate sreće, videozapis bi se zapravo mogao nastaviti od mjesta na kojem ste stali, u protivnom ćete morati pretraživati videozapis da dođete do te tačke. Međutim, čini se da je YouTube predstavio novu funkciju „Continue Watching ili Nastavi gledati“ za svoj web player. Sada kad god prestanete gledati video na iOS-u ili Androidu i pokrenete YouTube.com na svom računaru, u donjem desnom uglu ekrana bit će prikazan mini-player.

Ovo je u osnovi video koji ste upravo gledali i koji vam je sada dostupan za nastavak gledanja na webu i na računaru. Logično je naravno da morate biti prijavljeni na svoj Google nalog na telefonu i webu da bi ovo funkcionisalo. Prema 9to5Google, ova funkcija radi i na YouTube aplikaciji za Android TV.

Međutim, čini se da ne funkcioniše na suprotan način, što znači da ako želite nastaviti na svom telefonu videozapise koje ste gledali na webu na računaru ili TV-u, moraćete to učiniti koristeći staru metodu koja uključuje ulazak u istoriju pregledanih video snimaka.

YouTube je u procesu uvođenja ovih promjena korisnicima, pa ako ih još ne vidite, ne brinite jer bi na kraju trebatrebale pronaći put do vas.

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.