YouTube je lansirao novu funkciju pod nazivom „Playables“ za igranje besplatnih malih igara direktno na platformi, dostupnu preko njegove iOS i Android aplikacije

 

U proteklih nekoliko mjeseci, funkciju „Playables“, koju će korisnici koristiti za igranje besplatnih malih igara, YouTube je testirao na ograničenom broj korisnika na odabranim tržištima. Uskoro će biti dostupna svima na desktop i mobilnim aplikacijama.

U meniju „Istraživanje“, gdje obično možete pronaći „trendovski“ sadržaj i preporuke samog servisa na ovom video servisu, pojaviće se novi odjeljak – „Playables“.

U početku će biti nešto više od 75 igara, a korisnici će sve moći da igraju direktno u okviru interfejsa preko kojeg inače pristupaju YouTube-u, kako na desktopu tako i u okviru mobilnih aplikacija na iOS-u i Android-u.

Ovaj potez je sličan onom Netflix-a prije nekoliko godina, ali u slučaju YouTube-a, pristup igricama ne zahtjeva pretplatu, već mogu da igraju svi, potpuno besplatno.

Playables je nov, zabavan i interaktivan način uživanja u YouTube-u, kaže kompanija, naglašavajući da je fokus na „laganim i zabavnim“ igrama, kao što su Angry Birds Showdown, Words of Wonders, Cut the Rope, Tomb of the Mask ili Trivia Crack. Napredak igre se može sačuvati, a takođe se prate i najbolji rezultati svih vremena.

Takođe možete „poslati povratne informacije“ preko menija sa tri tačke. YouTube kaže da ima za cilj da poboljša Playables na osnovu povratnih informacija korisnika.

U slučaju da ih još uvijek ne vidite u svom YouTube interfejsu, budite strpljivi – svi korisnici će dobiti pristup odjeljku Playables u narednim nedeljama ili mesecima.